Ολοκληρώθηκε από τον ανάδοχο εργολάβο η τοποθέτηση του εξοπλισμού της νέας γεώτρησης της Ανώπολης (στη θέση ΔΡΑΓΚΟΥΣ), με την τοποθέτηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Προς τούτο εγκαταστάθηκε υποβρύχιο αντλητικό συγκρότημα παροχής 20m3/h-520mΣΥ και αυτοματισμού (ΝΥΥ 2,5 mm2 και ΝΥΥ 1,5 mm2), σύμφωνα και με την εκδοθείσα άδεια χρήσης νερού.

Η ολοκλήρωση του έργου (κατασκευή οικίσκου, ηλεκτρικός πίνακας κ.λπ., υδραυλικά εξαρτήματα, σωληνώσεις μέχρι υφιστάμενη δεξαμενή) θα γίνει με διαφορετική εργολαβία του Δήμου.

 Η προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων ύδρευσης ξεκίνησε τη δημοτική περίοδο 2015-2019 από την παρούσα δημοτική αρχή με την χωροθέτηση, αδειοδότηση, χρηματοδότηση και ανάδειξη του αναδόχου εργολάβου για τη διερευνητική γεώτρηση. Την ίδια περίοδο κατασκευάστηκε νέο δίκτυο ύδρευσης από τον Άγιο Ιωάννη προς την Ανώπολη που λειτουργεί τους χειμερινούς μήνες μέχρι την άνοιξη. Η προσπάθεια αυτή συνεχίστηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή με την εξασφάλιση του ποσού του αντλητικού εξοπλισμού της νέας γεώτρησης.

 Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στη νέα γεώτρηση η Δημοτική Ενότητα της Ανώπολης θα έχει τη δυνατότητα ύδρευσης από τρεις διαφορετικές εγκαταστάσεις, αντιμετωπίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χρόνια προβλήματα ύδρευσης της περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook