Σύμφωνα με τον δήμο Σφακίων, «λόγω του μεγάλου αριθμού αδέσποτων γατών, επίκεντρο του πρώτου διήμερου ήταν η στείρωση όσο το δυνατόν περισσότερων. Στο προσεχές διάστημα θα συνεχιστούν και στειρώσεις συμπεριλαμβανομένων αδέσποτων σκύλων.

Η εκστρατεία στειρώσεων των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελεί ανάγκη και δείγμα πολιτισμού, καθώς προλαμβάνει την υπερέκθεσή τους σε κακοποίηση και απαράδεκτες συνθήκες ζωής. Μειώνεται ο κίνδυνος εξάπλωσης ασθενειών τόσο μεταξύ τους όσο και στους ανθρώπους και βοηθάει στη βελτίωση της συμπεριφοράς των ζώων.

Ο Δήμος Σφακίων έχοντας συνάψει σύμβαση ενός έτους με την εθελοντική οργάνωση κτηνιάτρων «Förderverein Arche Noah Kreta e.V.» θα συνεχίσει την εκστρατεία στειρώσεων με στόχο την στείρωση όλων των αδέσποτων ζώων εντός των ορίων του δήμου μας.

Ο Δήμος Σφακιών ευχαριστεί όσοι συνέβαλαν εθελοντικά σε αυτή την προσπάθεια. Ήτοι την οργάνωση saveanimalhania για την παραχώρηση των κατάλληλων κλουβιών για την μεταφορά των ζώων, τους αδερφούς Μαγκελάκη ιδιοκτήτες του Hotel Samaria στην Χώρα Σφακίων για την φιλοξενία των κτηνιάτρων, τον Ιωάννη Χομπιτάκη ιδιοκτήτη του καταστήματος Πεντάγωνο στον Βουβά Σφακίων για την φιλοξενία και την Γιάννα Πατρουδάκη για την συνεισφορά της στην προσπάθεια.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook