Αψιμαχίες και αντιπαραθέσεις μεταξύ Δημάρχου και δημοτικών συμβούλων  Στην αιχμή του δόρατος το στρατόπεδο Μαρκοπούλου και τα έργα στους Αγίους Αποστόλους

Από φωνές και ένταση σημαδεύτηκε για άλλη μια φορά η διαδικασία της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τον Δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα να έρχεται σε έντονη αντιπαράθεση με δημοτικούς συμβούλους και τον πρόεδρο του συμβουλίου να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να κρατήσει την διαδικασία.

Η αρχή έγινε όταν η δημοτική σύμβουλος Νάνσυ Αγγελάκη  έθεσε θέμα για τα έργα στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων ρωτώντας γιατί δεν κλήθηκαν εργολήπτες να καταθέσουν προσφορές.

Στην συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος Άρης Παπαδογιάννης έκανε λόγο για απευθείας αναθέσεις για  τις οποίες ο κ.Βάμβουκας στο παρελθόν ασκούσε δριμεία κριτική και τώρα ο δήμος έχει γίνει πρωταθλητής. «Υπάρχει όμως μία πιο σοβαρή προέκταση που έχει να κάνει με τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος» είπε ο κ.Παπαδογιάννης 

Παρεμβαίνοντας ο κ.Βάμβουκας σε έντονο ύφος είπε πως δεν είναι απευθείας αναθέσεις και ζήτησε από τον κ.Παπαδογιάννη να μην προσπαθεί να εντυπωσιάσει.

Παίρνοντας τον λόγο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Ξανθουδάκης διευκρίνισε πως για το έργο αποκατάστασης της περιοχής των Αγίων Αποστόλων λόγω πίεσης χρόνου επελέγη μια διαδικασία πρόσκλησης για εκδήλωση ενδιαφέροντος από εργολάβους , όπως έχει γίνει και σε άλλους δήμους.

Μεγάλη ένταση υπήρξε και στην συζήτηση έγκρισης των πρακτικών προηγούμενων δημοτικών συμβουλίων, όταν η κα Αγγελάκη έθεσε θέμα παραποίησης της επικαιροποίησης της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου αναφορικά με το στρατόπεδο Μαρκοπούλου.

Όπως αναφέρθηκε στην απόφαση του 2015 αναφερόταν πως ο δήμος διεκδικεί την πλήρη κυριότητα του χώρου του στρατοπέδου και τον περασμένο Ιανουάριο το δημοσικό συμβούλιο αποφάσισε την επικαιροποίηση της απόφασης του 2015. Όμως στα πρακτικά για την επικαιροποίηση της απόφασης έχει αφαιρεθεί η φράση «πλήρης κυριότητα».  

Ακολούθησε διάλογος σε ιδιαίτερα υψηλή ένταση με τον κ.Παπαδογιάννη να λέει πως στην επικαιροποίηση μιας απόφασης δεν πρέπει να γίνονται, αλλαγές, ο δημοτικός σύμβουλος κ.Παπαντωνάκης να μιλά για λαθροχειρία, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σαρρής, αρχικά να μιλά για ένα θέμα που θα εξεταστεί από την παράταξή του και στην συνέχεια να κάνει λόγο για «παιχνίδια εντυπώσεων για παραταξιακή εκμετάλλευση» και τον δήμαρχο Χανίων σε πολύ οξύ τόνο να μιλά για «παραμύθι» και πως «ενοχλεί η επιτυχία της παραχώρησης».

Παίρνοντας τον λόγο με μεγάλη ένταση ο κ.Παπαντωνάκης είπε στον κ.Βάμβουκα πως εκείνος λέει πράγματα που δεν στέκονται καθώς τίποτε δεν έχει παραχωρηθεί αφού το Ταμείο Άμυνας τελικά θα αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το master plan και θα προχωρήσει στην παραχώρηση έναντι του ενοικίου.

Στο μεταξύ  «πεδίο μάχης» έγινε φραστικά το δημοτικό συμβούλιο και σε δύο ακόμη περιπτώσεις.

Η μια αφορούσε σε αναφορά του δημοτικού συμβούλου κ.Σχοινοπλοκάκη για την τοποθέτηση κάποιου σε επιτροπή παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων καταστημάτων, ενώ ο ίδιος έχει ανάλοφα συμφέροντα.

Ο Δήμαρχος Χανίων επέλεξε και πάλι την δημιουργία έντασης λέγοντας προς τον κ.Σχοινοπλάκη πως διαστρεβλώνει τα πράγματα για να δημιουργεί εντυπώσεις και πως λέει ψέματα.

Ζητώντας τον λόγο επι προσωπικού ο κ.Σχοινοπλοκάκης ζήτησε από τον κ.Βάμβουκα να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς και καλώντας τον να πει που λέει ψέματα. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην αφήνουμε σκιές» είπε χαρακτηριστικά.

Τελικά διευκρινίστηκε πως η  συγκεκριμένη επιτροπή στην οποία ορίστηκε το εν λόγω άτομο, αφορά σε επιχειρήσεις εκτός χερσαίας ζώνης του ενετικού λιμένα, ενώ ο ίδιος έχει συμφέροντα εντός της χερσαίας ζώνης.

Τελικό επεισόδιο ήταν και η παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Σεραφείμ Ρίζου, ο οποίος κάλεσε τον δήμαρχο Χανίων να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη γιατί σε προηγούμενη συνεδρίαση απευθυνόμενος στον κ.Ρίζο είπε την φράση «εσείς δεν είστε από εδώ».

Ο κ.Ρίζος χαρακτήρισε αυτή την φράση ως ακροδεξιά πρακτική, προκαλώντας έκρηξη οργής του κ.Βάμβουκα .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook