Με την υπ’ αριθμόν 7250/28-07-2011 αναφορά του, ο βουλευτής Ηρακλείου Φρ. Παρασύρης , είχε θέσει υπ’ όψιν του Υπουργού Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλου την δραματική κάμψη που υπάρχει στην Οικονομία γενικότερα και ειδικότερα στον χώρο της οικοδομικής δραστηριότητας.

Σε απάντησή του, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ.Ε. Βενιζέλος, ενημερώνει το κ. Παρασύρη ότι η προετοιμασία ενός νέου εθνικού, φορολογικού συστήματος που θα αποκαταστήσει αδικίες και ανισότητες και θα βοηθήσει την ανάπτυξη στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επιπλέον, η υλοποίηση ενεργειών για την άμεση και στοχευμένη αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων που ήδη προβλέπονται για την Ελλάδα, με παράκαμψη των προβλημάτων που δημιουργεί η γραφειοκρατία, θα ενισχύσει εκτός των άλλων και τον κλάδο της οικοδομής και γενικότερα όλους του κλάδους που πλήττονται από την ύφεση.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να προωθηθούν μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο και να υπάρξουν αλλαγές στο μοντέλο ανάπτυξης καθώς και πάταξη της παραοικονομίας.

Παράλληλα πρέπει να προωθηθούν επενδύσεις, και μικρότερη δημόσια δαπάνη. Στόχος πρέπει να είναι να ανασχέσουμε την ύφεση με και να αυξήσουμε το ΑΕΠ. Καταλήγοντας, στην απάντηση του προς την κ. Παραασύρη, ο κ. Βενιζέλος γνωστοποιεί ότι «θα τεθούν σε εφαρμογή πολύπλευρες εγγυήσεις κοινωνικής προστασίας, ώστε κανείς να μη νοιώθει μοναχικό, αβοήθητο και εγκαταλελειμμένο θύμα της κρίσης». Αυτό ισχύει κυρίως για τους νέους που πλήττονται πρωταρχικά από την κρίση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook