Τα ζητήματα αστυνόμευσης του Δήμου Φαιστού, αλλά και οι προοπτικές επίλυσης τους, τέθηκαν επί τάπητος στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Δημάρχου Φαιστού κ. Πετρακογιώργη, του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Πετράκη και του Διοικητή Α.Τ. Μοιρών κ. Λιανδράκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες, ενώ αφορμή γι’ αυτή αποτέλεσε έγγραφο εσωτερικής διανομής της Δημάρχου προς την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου με κοινοποίηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσαράς και στα Τ.Α.Ε. Μεσαράς, όπου επισημαίνονταν η αναγκαιότητα επίλυσης των προβλημάτων αστυνόμευσης.

Τόσο ο Αστυνομικός Διευθυντής, όσο και ο Διοικητής του Α.Τ. αναγνωρίσαν το δίκαιο των αιτημάτων της Δημάρχου, επισημαίνοντας πως η υπηρεσία κάνει ότι είναι εφικτό προκειμένου να υπάρχει επίλυση τους. Αστυνομικός Διευθυντής και Διοικητής υποστήριξαν πως ένα μεγάλο έλλειμμα στην περιοχή αποτελεί το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις, συγκεκριμένα περιστατικά δεν κοινοποιούνται καν στην υπηρεσία, ζητώντας από τους πολίτες κυρίως συνεργασία για μια ορθή αστυνόμευση.

Η Δήμαρχος τόνισε από την πλευρά της πως τα ζητήματα αστυνόμευσης, ειδικότερα στα κέντρα του Δήμου, είναι κομβικά, ενώ σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους επεσήμαναν προς Διευθυντή και Διοικητή στοχευμένες παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν προς επίλυση των προβλημάτων. *-Οι παρεμβάσεις αφορούσαν σε ζητήματα Τροχαίας Αστυνόμευσης, κατάληψης κοινοχρήστων, αστυνόμευσης καθημερινότητας, αλλά και αυξημένης αστυνόμευσης κατά τη διάρκεια ημερών που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος σε συγκεκριμένες περιοχές.

Και οι δύο άνδρες διαπίστωσαν πως οι προτάσεις που γίνονται από τη Δημοτική Αρχή είναι λογικές και σε μεγάλο βαθμό υλοποιήσιμες, ενώ δεσμεύτηκαν πως θα προχωρήσουν με βάση την ανατροφοδότηση που έλαβαν σε ανάλογες ενέργειες.

Δήμος και εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης συμφώνησαν πως η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα μπορεί να αποδώσει καρπούς, ενώ δεσμεύτηκαν πως η ενημέρωση και οι οργανωμένες συσκέψεις θα είναι διαρκείς με γνώμονα το κοινωνικό σύνολο, την ασφάλεια των πολιτών και τη βελτίωση του πολιτισμού καθημερινότητας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook