Ένας Γερμανός πρώην υφυπουργός Άμυνας, ο Λούντβιχ-Χόλγκερ Πφαλς, καταδικάστηκε χθες από δικαστήριο της πόλης Άουγκσμπουργκ σε ποινή φυλάκισης τεσσεράμισι ετών για απάτη και απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων από τους πιστωτές του.

Ο 68χρονος Πφαλς, που ήταν υφυπουργός Άμυνας από το 1987 ως το 1992, είχε διαφύγει στο εξωτερικό και στη συνέχεια εκδόθηκε στη Γερμανία όπου καταδικάστηκε σε 27 μήνες φυλάκισης το 2005 με την κατηγορία της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

Η νέα καταδίκη του έρχεται έπειτα από χρόνια προσπαθειών να προσαχθεί στη δικαιοσύνη. Όσο διάστημα ήταν μέλος της κυβέρνησης ο Πφαλς αποφάσιζε για την έκδοση αδειών για την εξαγωγή όπλων και, σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, εκπρόσωποι λόμπι που δρούσαν για λογαριασμό ξένων αγοραστών του πρόσφεραν χρήματα.

Ο Πφαλς καταδικάστηκε για απάτη και απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων από τους πιστωτές του δηλώνοντας πτώχευση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο πρώην υφυπουργός είχε δηλώσει ότι δεν είναι σε θέση να πληρώσει το κόστος της δίκης και προηγούμενους φόρους, ποσά συνολικού ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, αν και είχε κρύψει εκατομμύρια ευρώ.