Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο απηύθυνε η Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κα. Μαρία Σκραφνάκη, σχετικά με την ενίσχυση του τουρισμού για την χρονιά 2012.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

\”Κύριε Υπουργέ,
Το 2011 αποτέλεσε ένα πολύ ευνοϊκό έτος για τον ελληνικό τουρισμό. Οι αφίξεις τουριστών στην χώρα μας ήταν πολύ μεγάλη και ικανοποιητική, με αποτέλεσμα οι προσδοκίες και για το 2012 να είναι αυξημένες.

Παρόλα αυτά, οι πρώτες ενδείξεις για τον τουρισμό το 2012 είναι απαισιόδοξες. Ενδεικτικό είναι ότι οι προκρατήσεις τουριστών προς την Ελλάδα, μετά τον Σεπτέμβριο, κινούνται σε πτωτική πορεία, ενώ επίσης δεν καταβάλλονται οι προκαταβολές για τα συμβόλαια του 2012 από τους tour operators στους ξενοδόχους.

Αυτή τη δυσμενή κατάσταση επιβαρύνει το κοστολόγιο των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων ο αυξημένος ΦΠΑ στα τουριστικά πακέτα καθώς και το αυξημένο, σε σχέση με γειτονικές χώρες, σπατόσημο.

Επειδή, οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, πρέπει να είναι ανταγωνιστικές ως προς άλλες γειτονικές χώρες.

Επειδή, ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας της Ελληνικής οικονομίας, και οφείλουμε να τον προστατεύσουμε.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1) Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεσθε να λάβετε, ώστε να ενισχυθεί η Ελλάδα και ειδικά η Κρήτη ως τουριστικός προορισμός ο οποίος θα προσελκύει υψηλής ποιότητας τουρίστες;
2) Προτίθεστε να επανεξετάσετε την φορολόγηση των τουριστικών πακέτων και τη μείωση του σπατόσημου, ώστε η χώρα μας να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική στον τουριστικό τομέα;\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook