Επιστολή στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Μ. Παραβολιδάκη απέστειλε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Λασιθίου για την απόφαση που ελήφθη σχετικά με τη δημιουργία ομάδας δίκυκλης αστυνόμευσης στην Ιεράπετρα  με αστυνομικούς που υπηρετούν ήδη στην περιοχή.

Η επιστολή αναφέρει χαρακτηριστικά:

\”Κύριε Γενικέ

Ενημερωθήκαμε για την πρόθεση σας να ενισχύσετε την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Ιεράπετρας με τη δημιουργία ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης ΔΙΑΣ αποτελούμενης από οκτώ αστυνομικούς , πράξη που καταρχήν χαιρετίσαμε.

Όμως η χαρά μας δε κράτησε πολύ γιατί όπως πληροφορηθήκαμε η συγκεκριμένη ομάδα δε θα στελεχωθεί από αστυνομικούς που θα ενισχύσουν την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Ιεράπετρας , αλλά στην πλειοψηφία τους θα προέρχονται από τους ήδη υπηρετούντες στις αποδεκατισμένες υπηρεσίες αυτής.

Με όλο το σεβασμό που τρέφουμε στο πρόσωπο σας, έχουμε χρέος να σας ενημερώσουμε ότι η περαιτέρω αποδυνάμωση των υπηρεσιών της Ιεράπετρας, θα έχει μόνο αρνητικά αποτελέσματα τόσο στην εύρυθμη λειτουργία τους όσο και στην εξυπηρέτηση πολιτών.

Η οργανική δύναμη της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ιεράπετρας και των υπηρεσιών της είναι συνολικά 72 άτομα και εργάζονται 41.

Συγκεκριμένα η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Ιεράπετρας έχει τέσσερεις οργανικές θέσεις και εργάζονται δυο, το Α.Τ. Ιεράπετρας έχει 30 και εργάζονται 16, το Τ.Τ. Ιεράπετρας έχει 19 αστυνομικούς και εργάζονται εννέα 9 και το Τ.Α. Ιεράπετρας έχει 19 και εργάζονται 14.

Θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ\’ όψιν, ότι ο Δήμος της Ιεράπετρας είναι ο τέταρτος πληθυσμιακά Δήμος της Κρήτης και ο μεγαλύτερος του Νομού Λασιθίου, ενώ μόνο οι καταγεγραμμένοι μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων που διαβιούν και εργάζονται σ\’ αυτόν είναι πάνω από 10.000.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ως νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, η Ιεράπετρα δέχεται συχνά κύματα λαθρομεταναστών, με ότι αυτό συνεπάγεται από άποψη αστυνόμευσης.

Ως Αστυνομικοί γνωρίζοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα των πολιτών της, προτείνουμε τη δημιουργία ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία θα πρέπει απαραιτήτως να στελεχωθεί από άτομα της Α.Δ. Λασιθίου ή από επιθυμούντες Αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Λασιθίου.

Η νεοϊδρυθείσα Υπηρεσία, μπορεί να γίνει η αιχμή του δόρατος για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών, μόνο με τις ως άνω προϋποθέσεις, διότι αν στελεχωθεί σε βάρος των υπαρχόντων Υπηρεσιών,

θα μείνει η αιχμή χωρίς το δόρυ\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook