Μετά και τη χθεσινή δημοσιοποίηση του θέματος σχετικά με το κλείσιμο του ΟΑΕΔ της Ιεράπετρας, ήρθε η λύση έστω και προσωρινή, από τον περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης Κο Παπαδάκη Κων/νο.

Σήμερα το πρωί ανακοίνωσε στο Ράδιο Λασίθι 92,3 πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στην Αθήνα και του απάντησαν πως τελικά δε θα μπει λουκέτο στον ΟΑΕΔ της Ιεράπετρας, αλλά θα συνεχίσουν να εργάζονται οι δύο υπάλληλοι που έχουν απομείνει ως ανταποκριτές των άλλων δύο τμημάτων Σητείας και Ιεράπετρας τα οποία θα έχουν και το κεντρικό βάρος όλου του Νομού.

Πάντως, ο Κος Παπαδάκης ανακοίνωσε ότι ενώ υπήρχαν ενδιαφερόμενοι για την Ιεράπετρα, σε ένα πρόγραμμα στελέχωσης υπηρεσιών ΟΑΕΔ όλης της χώρας περίπου 320 ατόμων, το Υπουργείο Εργασίας δεν έκανε την πρόσληψη κανενός ατόμου για την Ιεράπετρα. Αυτό και μόνο βάζει σε υπόνοιες τους κατοίκους της πόλης ότι κάποια στιγμή μπορεί να κλείσει ο ΟΑΕΔ και να επιβεβαιωθούν οι φόβοι τους.

Ο ίδιος όμως δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ενέργειες ώστε να καλύψει τουλάχιστον μία θέση ακόμα και με τη μέθοδο των μετατάξεων αφού στη Σητεία και στον Άγιο Νικόλαο εργάζονται 7 και 6 εργαζόμενοι αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook