Με διαδηλώσεις σε πόλεις της χώρας μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί τιμούν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του.

Αυτή την ώρα είναι κλειστό το κέντρο της Αθήνας από χιλιάδες μαθητές που ξεκίνησαν πορεία από τα Προπύλαια, ενώ διακριτική είναι η παρουσία της Αστυνομίας. Έκλεισε ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.

Ένταση αυτή την ώρα μπροστά από τη Βουλή, όπου νεαροί πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Νεράτζια κατά αστυνομικών πετούν μαθητές στην Σταδίου, ενώ η αστυνομία κάνει περιορισμένη χρήση χημικών.

Συγκεκριμένα κλειστές είναι οι: Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμαλίας από Ξενοφώντος, Β.Σοφίας από Σέκερη, Πατησίων από Χαλκοκονδύλη και Πειραιώς από Κολωνού.

Επίσης, μαθητές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων και πέταξαν πέτρες και νεράτζια.

Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Περιστέρι, μαθητές έφτιαξαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων.

Μαθητές που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία Χαλανδρίου, πέρασαν έξω από το αστυνομικό τμήμα και πέταξαν πέτρες και μπογιές.

Στις 6 το απόγευμα προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση που την καλούν κυρίως οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, μεταξύ των οποίων και ΣΥΡΙΖΑ.

Λόγω των συγκεντρώσεων, ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο θα κλείσει στις 17.00, ύστερα από εντολή της αστυνομίας.

Στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε ένταση μεταξύ μαθητών και αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Νωρίτερα, πέταξαν πέτρες και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές μαθητών.

Επί ποδός βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί για την αποφυγή επεισοδίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης της δολοφονίας Επ.Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Ο συγκατηγορούμενός του καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 χρόνων για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και πρόσφατα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook