Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που το τελευταίο τρίμηνο διέπραττε ένοπλες ληστείες με καλάσνικοφ σε πρατήρια υγρών καυσίμων και σε περίπτερα στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, συνελήφθησαν σε δυο διαμερίσματα στη Νέα Χαλκηδόνα και στα Σεπόλια, τρείς άνδρες από την Αλβανία και αναζητούνται τρεις συνεργοί τους.

Πρόκειται για τους:

\"\"      \"\"

NDOCI ον. MARJAN του DEDE και της LULE, γεν. 1988 – PUSI ον. KRISARD του NIKOL και της ZOJ, γεν. 1992

\"\"    \"\"
ULNDREAJ ον. EDUARD του GJINA και της LEN, γεν. 1982 – PUSI ον. PELLUMB του NIKOL και της ZOJ, γεν. 1985

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διαθέτοντας βαρύ οπλισμό (καλάσνικοφ, πιστόλια και χειροβομβίδες) και φορώντας κουκούλες τύπου full face, διέπρατταν ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και περίπτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι έχουν διαπράξει κατά το τελευταίο τρίμηνο, 17 ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και επτά σε περίπτερα στα Βόρεια προάστια.

Μάλιστα, σε ληστεία που διέπραξαν τον Οκτώβριο σε περίπτερο στην Εκάλη, πυροβόλησαν κατά του υπαλλήλου και τον τραυμάτισαν ελαφρά. Αντίστοιχα, σε άλλες ληστείες σε πρατήρια καυσίμων πυροβόλησαν για εκφοβισμό ή προς το μέρος υπαλλήλων ή ιδιοκτητών χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας για τη μετακίνηση τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα ή σε κάποιες περιπτώσεις νόμιμα στα οποία κάλυπταν προσωρινά τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια από ιδιαίτερα επικίνδυνους δράστες, καθώς και παράνομη οπλοκατοχή βαρέος οπλισμού, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook