Για περισσότερο από 24 ώρες αναζητούσε απεγνωσμένα τα ίχνη του χαμένου κυνηγόσκυλού του ένας 64χρονος κυνηγός από τη Λαμία στους πρόποδες της Οίτης στη Φθιώτιδα. Το άτυχο σκυλί έζησε δύσκολες ώρες εγκλωβισμένο σε μια κακοτράχαλη και δύσβατη χαράδρα, αλλά εντοπίστηκε και σώθηκε χάρη στην επιχείρηση διάσωσης που έστησαν οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ!

Η περιπέτεια ξεκίνησε όπως δημοσιεύει το protothema.gr, όταν ο κυνηγός μαζί με ένα φίλο του έχασαν τον σκύλο περιοχή κοντά στο Κωσταλέξι και, παρά τις έρευνες, δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν. Η παγωνιά και το σκοτάδι τους ανάγκασαν να σταματήσουν τις έρευνες και να τις συνεχίσουν με το πρώτο φως της μέρας. Τότε, άκουσαν από το βάθος μιας απότομης χαράδρας το κλάμα του σκυλιού.

Όμως, ήταν αδύνατο να κατεβούν μόνοι τους για να το ανασύρουν και κάλεσαν σε βοήθεια τους άνδρες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι κατέβηκαν με σχοινιά στην απότομη χαράδρα και κατάφεραν να ανασύρουν το εγκλωβισμένο κυνηγόσκυλο, που έτρεμε από το κρύο αλλά ήταν καλά στην υγεία του!

Αίσιο τέλος είχε και η επιχείρηση απεγκλωβισμού δυο κυνηγών, οι οποίοι αποκλείστηκαν εξ αιτίας του χιονιού στο Μονόπυλο του Γράμμου, όταν η σφοδρή χιονόπτωση έκανε αδύνατη την επιστροφή τους. Για καλή τους τύχη είχαν βρει καταφύγιο σε μία καλύβα, όπου τους εντόπισαν οι αστυνομικοί που τους αναζητούσαν με τη βοήθεια ερπυστριοφόρου οχήματος και τους μετέφεραν σώους σε ασφαλές σημείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook