Ο Παναγιώτης Παναγόπουλος άλλαξε τη ζωή του πριν από τέσσερις μήνες. Ψάχνοντας την διέξοδο από την όλο και πιο δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα, εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Αυστραλία, αφήνοντας στην Καλαμάτα Μεσσηνίας ένα δικό του, εργαστήριο όπου έφτιαχνε τα όνειρά του. Εργαστήριο λουκουμιού. Το άφησε στον αδελφό του.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εδώ και τέσσερις μήνες, όσους κλείνει στην Αυστραλία, ο Τάκης ασχολείται και πάλι με την παρασκευή λουκουμιού. Μόνος του επισημάνει πόσο σημαντικό είναι που έχει μείνει στο αντικείμενό του, εκεί που αποδίδει καλύτερα.

Ως άνθρωπος των αλμάτων, δεν φοβόταν τις συνέπειες της απόφασης να έρθει στην Αυστραλία.

"Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά, προπάντων, σημασία έχει η οικογένεια. Επέλεξα να φύγω, επειδή έβλεπα την καλύτερη προοπτική για τα παιδιά μου στην Αυστραλία, όσον αφορά στις σπουδές και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση αργότερα", λέει ο Τάκης.

Χαρούμενος που χιλιόμετρα μακριά από το εργαστήριό του στην Καλαμάτα, ασχολείται και πάλι με αυτό που αγαπάει, ο Τάκης Παναγόπουλος θυμίζει ότι το παραδοσιακό γλυκό μας, που ακόμη σερβίρεται στα παραδοσιακά καφενεία, με το ψημένο στη χόβολη καφέ, και με το οποίο στα ορθόδοξα μοναστήρια κερνούν τους επισκέπτες, δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι.

http://neoskosmos.com/news/sites/default/files/2011/December/mv_loukoumas.JPG