Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι επιχειρήσουν να κατευθυνθούν προς τις ορεινές περιοχές των Χανίων και να παίξουν με το χιόνι, καθώς το παγωμένο οδόστρωμα και η ολισθηρότητα των δρόμων ενδέχεται να δημιουργούν προβλήματα για την ασφάλεια στην μετακίνηση.

Συστήνεται επίσης στους οδηγούς η χρήση σε κάθε περίπτωση αντιολισθητικών αλυσίδων, καθώς το χιόνι στις ορεινές περιοχές είναι αρκετό.

Απαγορευτικό του απόπλου των πλοίων υπάρχει για το λιμάνι του Ηρακλείου ενώ τα καράβια έδεσαν κανονικά στα λιμάνια της Κρήτης νωρίς το πρωί.

Βροχερός πάντως θα είναι ο καιρός στην Κρήτη και  σήμερα, με την θερμοκρασία στους 11 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους ως 6 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχή, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 10 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Για αύριο Πέμπτη 12/1, περιμένουμε αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 11 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους έντασης 6 μποφόρ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 9 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.