Την αρχή θα κάνει η Mercedes, εγκαθιστώντας εφαρμογή της υπηρεσίας στο σύστημα τηλεματικής του οχήματος.

Επειδή όμως οδήγηση και σερφάρισμα δεν είναι ο πλέον ασφαλής συνδυασμός, η μορφή του Facebook που θα παρέχεται, θα περιλαμβάνει μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά του, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού.

«Τώρα που τα αυτοκίνητα έχουν έξυπνες οθόνες, θα πρέπει να περιμένουμε ότι όλο και περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα θέλουν να δίνουν την ευκαιρία στον οδηγό να αλληλεπιδρά μέσω αυτών με τους φίλους τους» δήλωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος του Facebook Νταν Ρόουζ.

Και συμπλήρωσε: «Ενα από τα βασικά πράγματα που κάνουν οι οδηγοί σε αυτές τις οθόνες είναι η πλοήγηση μέσω GPS και η δυνατότητα να διαπιστώνουν ποιοι φίλοι τους βρίσκονται σε κοντινή ακτίνα».

Επίσης, το Facebook υπάρχει εγκατεστημένο πλέον ακόμη και σε νέες τηλεοράσεις που αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα στο εμπόριο. Μέσω αυτών, οι χρήστες θα μπορούν να ενημερώνουν τους φίλους τους τι βλέπουν και να το σχολιάζουν από κοινού.

Η Mercedes στο νέο σύστημα τηλεματικής που θα βάλει σε όλα τα μοντέλα της, από το 2013, θα εντάξει και άλλες εφαρμογές, όπως αυτή της Google.

http://www.maindevice.com/wp-content/uploads/2012/01/facebook-mercedes.jpg?f8b2bd

(espressonews)