Η κορύφωση του δράματος που ξεκίνησε πριν απο δύο ημέρες, με την απόπειρα δολοφονίας ενός 38χρονου και στη συνέχεια την απόπειρα αυτοκτονίας του δράστη, πραγματοποιείται σήμερα στο Ηράκλειο.

Ο πατέρας του 36χρονου Σβεν Σέφεν - ο οποίος ήταν κλινικά νεκρός - έδωσε τη συγκατάθεσή του για να δωρηθούν τα όργανα του γιού του, ο οποίος ήταν πατέρας τριών παιδιών.

Η επιχείρηση μεταφοράς των οργάνων αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα και σύμφωνα με πληροφορίες, η καρδιά του 36χρονου θα δωρηθεί σε λήπτη στο Ωνάσειο, τα νεφρά στο Λαϊκό νοσοκομείο, το ήπαρ στο Ιπποκράτειο, ενώ οι πνεύμονες θα μεταμοσχευθούν σε ασθενή σε νοσοκομείο στο Παλέρμο της Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίς το πρωί της Δευτέρας 20/2, ο 36χρονος Γερμανός Σβεν Σέφεν πυροβόλησε τον 38χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου Στέλιο Κτιστάκη τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά.

Στην συνέχεια, ο δράστης πήγε στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου όπου εργάζεται η Ηρακλειώτισσα σύζυγός του και μετά απο σύντομη συνομιλία, έβαλε το πιστόλι στο κεφάλι και αυτοπυροβολήθηκε.

Ο 36χρονος διεκομίσθη στο ΠΑΓΝΗ, όπου σχεδόν απο την αρχή θεωρήθηκε ως κλινικά νεκρός. Χθες, Τρίτη, το βράδυ μετέβη από τη Γερμανία στο Ηράκλειο, ο πατέρας του 36χρονου, ο οποίος έδωσε τη συγκατάθεσή του για να δοθεί ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας, μέσα από το δράμα της οικογένειάς του.

Στο μεταξύ, ο 38χρονος Στέλιος Κτιστάκης έχει διαφύγει τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του, αλλά η νοσηλεία του αναμένεται να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα.