Σωστικά συνεργεία αναζητούν σήμερα δεκάδες εργαζόμενους οι οποίοι αγνοούνται έπειτα από μια έκρηξη που σημειώθηκε σε χημικό εργοστάσιο στην επαρχία Χέμπεϊ της βόρειας Κίνας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι και να τραυματιστούν 46.

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες βρέθηκαν στο εργοστάσιο της Hebei Keeperchemical Industries Co μετά την έκρηξη και την πυρκαγιά η οποία ξέσπασε αμέσως μετά χθες, όπως μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

Δεκάδες άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκροί ή αγνοούνται, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα επικαλούμενο δηλώσεις του Γου Χαϊτζιάνγκ, ανώτερου τοπικού αξιωματούχου στην επαρχία Ζιαοσιάν.

Περίπου 100 εργαζόμενοι δούλευαν στο εργοστάσιο τη στιγμή της έκρηξης, είπε ο Γου.

Τα σωστικά συνεργεία ανέστειλαν το έργο τους αργά χθες εξαιτίας του κινδύνου να σημειωθούν νέες εκρήξεις και ξανάρχισαν έρευνες σήμερα το πρωί, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα, η ισχύς της έκρηξης κατέστρεψε ένα κατάστημα και έσπασε παράθυρα σε απόσταση ως και δύο χιλιομέτρων.
Το εργοστάσιο κατασκευάζει εντομοκτόνα και είχε ανεγερθεί το 2005, με την επένδυση να υπολογίζεται σε 217 εκατ.
γιούαν (34,5 εκατ. δολάρια, 25,6 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Το Νέα Κίνα ανέφερε επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής ότι το εργοστάσιο απασχολούσε μόνο μεγαλύτερους, παντρεμένους άνδρες διότι τα προϊόντα του είναι «εξαιρετικά τοξικά».