Ένας δικαστής αμερικανικής Πολιτείας ζήτησε συγγνώμη για την αποστολή ενός ηλεκτρονικού μηνύματος που περιείχε ένα κακόγουστο ρατσιστικό αστείο εναντίον του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, και εξομοίωνε τους Αφροαμερικανούς με τα σκυλιά, τονίζεται σε χθεσινό άρθρο τοπικής εφημερίδας.

Ο Ρίτσαρντ Σέμπουλ, επικεφαλής δικαστικού τομέα στη Μοντάνα (βορειοδυτικά), τόνισε πως είχε αποστείλει το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα σε μία μικρή ομάδα στενών του φίλων διότι δεν συμπαθεί τον Ομπάμα. Παραδέχθηκε μεν πως το αστείο του ήταν ρατσιστικό, αρνείται δε, ότι ο ίδιος εμφορείται από ρατσιστικές ιδέες, τονίζεται στο άρθρο της Γκρέιτ Φολς Τρίμπιουν.

«Ποτέ μου δεν θεώρησα τον εαυτό μου ως τέτοιον (ρατσιστή). Εκείνο που έχω να πω είναι πως εγώ πάντοτε όλα αυτά τα χρόνια μεταχειρίσθηκα τους ανθρώπους από τη δικαστική μου έδρα με τρόπο δίκαιο. Δεν πιστεύω πως ποτέ μου έχω δώσει λαβές για ρατσιστική συμπεριφορά», τονίζει ο ίδιος σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Πρόθεσή μου δεν ήταν σε καμμία περίπτωση να γίνει (περιεχόμενο του μηνύματος) δημόσιο. Ζητώ συγγνώμη απ’ οποιονδήποτε αισθάνθηκε προσβεβλημένος και μπορώ εκ των πραγμάτων να κατανοήσω γιατί αυτός ο κόσμος αισθάνθηκε προσβεβλημένος», τονίζει ο δικαστής.

«Η μόνη εξήγηση που μπορώ να παράσχω είναι πως δεν είμαι οπαδός του προέδρου μας, αλλά αυτό υπερβαίνει τα όρια του να μην είσαι οπαδός του. Δεν απέστειλα το αστείο διότι ήταν ρατσιστικό, αλλά γιατί ήταν κατά του Ομπάμα», τονίζεται στο ίδιο άρθρο.

Ο δικαστής, ο οποίος είχε διορισθεί από τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, είχε αποστείλει το προσβλητικό αστείο από την επαγγελματική του ηλεκτρονική διεύθυνση στις 20 Φεβρουαρίου, τονίζει η Γκρέιτ Φολς Τρίμπιουν.