Παγίδα έχει γίνει για χιλιάδες έλληνες καταθέτες η πρωτοβουλία τους να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες – υπό το φόβο μιας χρεοκοπίας -. και να τα κρύβουν στο σπίτι τους.

Οι ληστές φαίνεται να έχουν αντιληφθεί τον τραπεζικό πανικό που έχει προκληθεί λόγω της οικονομικής κρίσης και πλέον δεν στοχεύουν τις τράπεζες αλλά τα σπίτια ψάχνοντας σε σεντούκια και κάτω από τα μαξιλάρια προσδοκώντας να βρουν μικρούς θησαυρούς.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο οι Έλληνες κρύβουν σε σεντούκια και στρώματα 50 δισ. ευρώ!

Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται αλματώδη αύξηση των εισβολών σε σπίτια με κίνητρο τη ληστεία ενώ στο στόχαστρο των επίδοξων ληστών έχουν μπει κυρίως ηλικιωμένοι.

Πρωταθλήτρια περιοχή στις ένοπλες ληστείες σε σπίτια είναι η Κρήτη, όπου μέσα σε ένα χρόνο σημειώθηκε αύξηση 700% στις επιθέσεις. Αύξηση καταγράφηκε και στις διαρρήξεις κατοικιών.

Η αστυνομία προειδοποιεί τους πολίτες να μην φυλάσσουν μεγάλα χρηματικά ποσά στο σπίτι και αν συμβαίνει αυτό να φροντίζουν να μην το διατυμπανίζουν.

\”Δυστυχώς είναι δραματική η αύξηση στις ένοπλες ληστείες οικιών. Πλέον οι κακοποιοί μπαίνουν με τα όπλα στα σπίτια, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να αναγκάσουν τα θύματά τους να αποκαλύψουν τον κρυψώνα όπου φυλάνε τις οικονομίες τους. Σε μέγεθος επικράτειας η αύξηση που διαπιστώθηκε μεταξύ του 2010 και του 2011 είναι 132%. Υπάρχουν όμως περιοχές όπου το ποσοστό των ένοπλων εισβολών σε σπίτια είναι πολλαπλάσιο του μέσου όρου και δυστυχώς αρκετές περιπτώσεις όπου πολίτες, κυρίως, ηλικιωμένοι δολοφονήθηκαν\”, ανέφερε στα \”ΝΕΑ\” ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Στοιχεία από την υπόλοιπη Ελλάδα

Στην Αθήνα, το πρώτο εξάμηνο του 2010 σημειώθηκαν 117 ένοπλες ληστείες, έναντι 254 για το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011. Η αύξηση που σημειώθηκε είναι της τάξεως του 117%.

Στο Λεκανοπέδιο υπολογίζεται πως μόνο το 2011 έδρασαν περισσότερες από 20 ένοπλες συμμορίες ληστών που χτυπούσαν κυρίως σπίτια.

Στη Θεσσαλονίκη, η αύξηση που καταγράφηκε είναι 150%, ενώ μόνο οι περιφέρειες των Ιονίων Νήσων και της Ανατολικής Μακεδονίας καταγράφουν μείωση αυτών των υποθέσεων.

Ακολουθεί η Θεσσαλία όπου οι ληστείες αυξήθηκαν κατά 340% και ακολουθούν η Δυτική Μακεδονία και η Ηπειρος όπου οι ένοπλες ληστείες αυξήθηκαν κατά 300%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook