Να καθησυχάσει τις «υπερθερμαινόμενες» αγορές πετρελαίου προσπάθηκε ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali Naimi, δηλώνοντας ότι οι υψηλές τιμές του μαύρου χρυσού «δεν δικαιολογούνται» και ότι το βασίλειο έχει την δυνατότητα να αυξήσει την παραγωγή κατά έως 25%, εάν χρειαστεί.

Η προσφορά πετρελαίου είναι πολύ πιο εύρωστη απ΄ όσο ήταν το 2008, όταν η τιμή του αργού ανήλθε στα 147 δολ. ανά βαρέλι, δήλωσε ο κ. Naimi.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους από την Ντόχα, ο Σαουδάραβας υπουργός δήλωσε ότι θέλει «να αποβάλλει την απαισιοδοξία που επικρατεί» και τους ευρύτατους φόβους ότι ο πλανήτης θα μπορούσε να βιώσει επανάληψη της εκτίναξης τιμών του 2008, που επέφεραν παγκόσμια ύφεση. Τόνισε ότι η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου είναι υψηλότερη κατά 1-2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από την ζήτηση.

Η τιμή του πετρελαίου αντέδρασε με πτώση στις δηλώσεις του ισχυρού άνδρα και αυτή την ώρα στις νεοϋρκέζικες συναλλαγες το συμβόλαιο του μαύρου χρυσού υποχωρεί πάνω από 1% στα 106 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent στο Λονδίνο υποχωρεί 2 δολ. στα 124 δολ. ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook