Τουλάχιστον 15 φορές είχαν αφήσει χωρίς… τηλέφωνο διάφορες περιοχές της Αρκαδίας τρεις Βούλγαροι «κυνηγοί» χαλκού, που ξήλωναν από τον περασμένο Δεκέμβριο τα εναέρια καλώδια του δικτύου του ΟΤΕ σε μήκος 7.620 μέτρων προκαλώντας ζημιά ύψους 24.500 ευρώ στον Οργανισμό!

Οι δράστες, ένας 30χρονος, ένας 32χρονος και ένας ανήλικος 17 χρόνων, εντοπίστηκαν στις Ρίζες Αρκαδίας και προσπάθησαν να ξεφύγουν με το αυτοκίνητό τους.

Όμως, καταδιώχθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν. Μέσα στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι κουλούρες με εναέρια καλώδια του ΟΤΕ, τα οποία είχαν κλέψει νωρίτερα, από την περιοχή "Χάνι Κούβλι", καθώς και τα διαρρηκτικά εργαλεία τους.

Η προανάκριση οδήγησε στην διαλεύκανση άλλων 14 περιπτώσεων κλοπής καλωδίων στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης και οι τρεις Βούλγαροι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης. Όμως, η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες κλοπές.

Στόχος αλλοδαπών «κυνηγών» χαλκού έγιναν και τα καλώδια χαλκού του ΟΣΕ με τα οποία τροφοδοτούνταν με ρεύμα η σιδηροδρομική διάβαση στην περιοχή Παπαδοπουλεΐκα στην Βάρδα Ηλείας.

Οι αστυνομικοί έπιασαν στα πράσα τρεις Αλγερινούς ηλικίας 27, 29 και 27 χρόνων την στιγμή που τα ξήλωναν και τους έστειλαν στον εισαγγελέα Πύργου με την κατηγορία της κλοπής σιδηροδρομικού υλικού.

(protothema.gr)