Τις προτάσεις του για την αναπλήρωση των απωλειών που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία από το κούρεμα του ελληνικού χρέους παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τους διοικητές των τριών μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ) που καλύπτουν περίπου το 90% των ασφαλισμένων στα εγχώρια ταμεία.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης και ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Πέτρος Χριστοδούλου.

Ο κ. Βενιζέλος εξέθεσε τις προτάσεις του για την άμεση και χωρίς πρόσθετο κόστος αναπλήρωση της ονομαστικής αξίας του χαρτοφυλακίου των ταμείων σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, ώστε να φθάσουν στα επίπεδα πριν το PSI.

Μάλιστα, όπως τονίζεται στο newsbomb.gr, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι τα νέα ομόλογα που θα πάρουν τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν δύο πρόσθετα χαρακτηριστικά, που ενισχύουν την αξία τους, πρώτον το αγγλικό δίκαιο και δεύτερον, το σχήμα της παράλληλης και ταυτόχρονης εξυπηρέτησης με τα δάνεια του επίσημου τομέα.

Από την πλευρά τους, οι διοικητές των ταμείων υποστήριξαν ότι θα εξετάσουν την πρόταση με τα συμβούλιά τους, σε συνεργασία με τον θεσμοθετημένο επενδυτικό σύμβουλο των ταμείων (ΕΔΕΚΤ) και την Τράπεζα της Ελλάδος που διαχειρίζεται το κοινό κεφάλαιο των Ν.Π.Δ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook