Στην εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης εμπορίας ανθρώπων οδηγήθηκαν οι αστυνομικές αρχές της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης έπειτα από μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στη Βέλικα Κλάντουσα και στο Τσάζιν, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Βοσνίας, συνελήφθη μεγάλος αριθμός υπόπτων για συμμετοχή στο κύκλωμα, μεταξύ των οποίων ένας γιατρός και ένας εργαζόμενος σε νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και ανήλικα πρόσωπα και ότι για την προστασία τους δεν είναι δυνατό να δημοσιοποιήσει περισσότερα στοιχεία.

Τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι τα θύματα ήταν ανήλικες κοπέλες από την Κροατία και από τη Βοσνία–Ερζεγοβίνη, οι οποίες την ημέρα εργάζονταν ως σερβιτόρες στην πόλη Τσάζιν και το βράδυ εξαναγκάζονταν σε πορνεία από τα μέλη του κυκλώματος.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Νεζάβισνε Νόβινε» της Μπάνια Λούκα αναφέρεται ότι μέλη της κρατικής υπηρεσίας ερευνών και προστασίας (SIPA) συνέλαβαν την Τρίτη ως υπόπτους για συμμετοχή στο κύκλωμα έναν ιδιοκτήτη καταστημάτων και εταιρίας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση για διακίνηση λαθρομεταναστών προς τη δυτική Ευρώπη και ένα γυναικολόγο.