Με περιπαιχτικά σχόλια αναφέρθηκε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στον πιθανό αντίπαλό του στην διεκδίκηση της προεδρίας, Μιτ Ρόμνι και τους ρεπουμπλικανούς αντιπάλους του στο Κογκρέσο, το βράδυ του Σαββάτου, κατά το ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου.

"Δεν πρόκειται να επιτεθώ σε κανέναν από τους ρεπουμπλικανούς υποψηφίους. Για παράδειγμα ο Μιτ Ρόμνι: οι δυό μας έχουμε ουσιαστικά κάτι κοινό", είπε ο πρόεδρος και έσπευσε να διευκρινήσει ότι το κοινό τους είναι πως και οι δύο ακολουθούν τις συζύγους τους σε δημοτικότητα στις εθνικές δημοσκοπήσεις.

Ο Ομπάμα τόνισε ότι ανέμενε μια σκληρή εκστρατεία αλλά υπογράμμισε ότι ένα βίντεο είχε ξεπεράσει τα όρια. Πρόκειται για ένα διαφημιστικό που δείχνει ένα απόκομμα εφημερίδας στο οποίο ο Ρόμνι υπερασπίζεται τον εαυτό του απέναντι στην κριτική που δέχτηκε όταν έδεσε τον σκύλο της οικογενείας, Σίμους, πάνω σε ένα κιβώτιο που είχε τοποθετήσει στην οροφή του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια οικογενειακού ταξιδιού το 1983.

Το βίντεο έδειχνε φωτογραφίες του Μπο, του σκύλου της οικογένειας Ομπάμα, να δείχνει δυστυχισμένος επειδή είχε πιαστεί όμηρος από τον "ευρωπαϊκού τύπου σκυλίσιο σοσιαλισμό". Μια βαθιά φωνή έλεγε: "Οι αμερικανικοί σκύλοι δεν μπορούν να αντέξουν τέσσερα παραπάνω χρόνια τον Ομπάμα. Για αυτούς μεταφράζονται σε 28 χρόνια".

Το επίσημο δείπνο είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός της χρονιάς για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ουάσινγκτον και δίνει στους προέδρους την ευκαιρία να δείξουν μια πιο χαλαρή πλευρά τους.

Μεταξύ των προσκεκλημένων στο δείπνο, του οποίου χορηγός ήταν η 'Ενωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, βρίσκονταν πολλές διασημότητες ύστερα από πρόσκληση οργανισμών μμε. Ανάμεσά τους ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, οι ηθοποιοί Τζορτζ Κλούνι, Σιγκούρνι Γουίβερ, Κλερ Ντέινς, Κέβιν Σπέισι, Εύα Λονγκόρια, Γκόλντι Χον και Ριζ Γουίδερσπουν.