Συνάντηση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου, είχε σήμερα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος, ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τις ανάγκες του Ειδικού Σχολείου, ενώ παράλληλα οι μαθητές παρουσίασαν τα αποτελέσματα του εκπαιδευτικού προγράμματος «Φωτογραφίζω και παρεμβαίνω στην Πόλη μου» που εφαρμόστηκε στο σχολείο τους.

Στα πλαίσια του προγράμματος τα παιδιά άφησαν τα θρανία τους και περπάτησαν σε διάφορα μέρη του Αρκαλοχωρίου, φωτογραφίζοντας τα σημεία που θα ήθελαν να αλλάξουν.

Ο κ. Καλογεράκης συνομίλησε με τους μαθητές, ανταλλάσοντας απόψεις μαζί τους και τονίζοντας ότι κάθε τοπική κοινωνία οφείλει να σέβεται τη διαφορετικότητα, να ενθαρρύνει τη συμμετοχή χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις και να προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους, αφού όλοι μπορούν να συνεισφέρουν.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Σχολείου για την αποτελεσματικότητα στο δύσκολο έργο που επιτελούν και για το ευχάριστο περιβάλλον που δημιουργούν, προκειμένου τα παιδιά στο Ειδικό Σχολείο να έχουν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν, αναπτύσσοντας, δεξιότητες και ξεδιπλώνοντας το ταλέντο και τις ιδιαίτερες ικανότητές τους.

Όπως επεσήμανε: «η Δημοτική Αρχή στηρίζει αμέριστα τη λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, αλλά και του Ειδικού Νηπιαγωγείου και το έργο των εκπαιδευτικών που με πάθος και κατάθεση ψυχής αφιερώνονται στην ειδική αγωγή των μικρών μαθητών» και πρόσθεσε ότι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στον εξαιρετικά σημαντικό τομέα της ειδικής εκπαίδευσης πρέπει να είναι συνεχής, υπεύθυνη και συστηματική.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook