Κάλεσμα προς τους Χανιώτες να συμμετέχουν μαζικά στον Δρόμο Υγείας «Κάτι τρέχει στην Χαλέπα», ο οποίος διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων και τον Πολιτιστικό – Αθλητικό Σύλλογο «Κύτταρο Χαλέπας», την Κυριακή 13 Μαΐου 2012, απηύθυναν σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Πέμπτη 11 Μαΐου 2012 στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος σε θέματα Αθλητισμού Δημήτρης Λειψάκης και μέλη του Δ.Σ. του εν λόγω Συλλόγου.

«Στόχος της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι αφενός η άθληση των συμμετεχόντων και αφετέρου η γνωριμία με τα σημαντικά μνημεία και τις φυσικές ομορφιές της συνοικίας της Χαλέπας» επεσήμανε ο κ. Λειψάκης, καλώντας τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες, ανεξαρτήτου ηλικίας, να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση, «η οποία το βέβαιο είναι ότι θα τους ωφελήσει και θα τους ψυχαγωγήσει».

Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν στις 11.30 π.μ. από την πλατεία Ευαγγελιστρίας, δηλώνοντας νωρίτερα (από τις 10.30π.μ. έως τις 11 π.μ.) τη συμμετοχή τους και παραλαμβάνοντας χάρτη της διαδρομής με τα ιστορικά κτίρια και μνημεία, τα οποία θα συναντήσουν στην πορεία τους.

«Ο Δήμος Χανίων με την συγκεκριμένη διοργάνωση κλείνει τον κύκλο Μικρών Δρόμων Υγείας εντός της πόλης των Χανίων, και από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, πρόκειται να ξεκινήσει έναν νέο κύκλο Δρόμων Υγείας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Καλλικρατικού Δήμου Χανίων, προκειμένου να προβάλλουμε τη σημαντική ιστορία του τόπου μας και τα μνημεία μας», τόνισε από την πλευρά του ο προϊστάμενος του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Χανίων, Σαράντος Βόλτσης.

Ο πρόεδρος του προσωρινού Δ.Σ. του «Κυττάρου», Αντώνης Καφεσάκης, αναφέρθηκε εν συνεχεία στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες του Συλλόγου, ενώ για τον Δρόμο Υγείας της ερχόμενης Κυριακής, επεσήμανε ότι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να θαυμάσουν τα ιστορικά κτίρια και μνημεία της συνοικίας της Χαλέπας.

Τέλος το μέλος του προσωρινού Δ.Σ. του «Κυττάρου», Ηλίας Μπουζάκης, αναφερόμενος στην διαδρομή η οποία θα ακολουθηθεί, σημείωσε ότι η διάρκειά της είναι 40 λεπτά, κατάλληλη και για παιδιά και όσοι λάβουν μέρος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τόσο τα μνημεία όσο και τη φύση της ιστορικής συνοικίας της Χαλέπας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook