Μία μέρα μετά την άρνησή του να δει τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τα... γαλλικά του τελευταίου απέναντί του, ο νέος Γάλλος Πρόεδρος έχει αιφνιδίως σήμερα το μεσημέρι συνάντηση, στα Ιλίσια Πεδία, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ.Βενιζέλος αναχώρησε αιφνιδιαστικά για το Παρίσι, μετά από πρόσκληση του Φρανσουά Ολάντ, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αύριο, με συνεργάτες του στην Ελλάδα να επιμένουν κατόπιν τούτου ότι «οι συσχετισμοί στην Ευρώπη δεν αλλάζουν επειδή πήρε 16% ο Τσίπρας, ούτε επειδή επανενώνεται η κεντροδεξιά. Αλλάζουν μέσα από τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και τη δική μας πολιτική οικογένεια». Θυμίζουν δε, τα έξι σημεία στην πρόταση αναθεώρησης των όρων της δανειακής σύμβασης του Ευάγγελου Βενιζέλου και καλούν τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν επʼ αυτών ή να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τετάρτη, ο κ.Βενιζέλος θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που παραδοσιακά προηγείται των Συνόδων Κορυφής. Εκεί θα παρουσιάσει αναλυτικά και την «αναθεωρητική» του πρόταση. Θα συναντηθεί ακόμα με τον Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό, τον πρωθυπουργό της Αυστρίας Βέρνερ Φέινμαν και του Βελγίου Ελιο Ντι Ρούπο.