Την απόφασή της να μη συμμετάσχει σε κανένα ψηφοδέλτιο στις επικείμενες εκλογές ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη.

«Προσωπικά δεν πρόκειται να συμμετέχω σε κανένα ψηφοδέλτιο για τις επόμενες εκλογές, γιατί θέλω ως πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας να βγω να πω στον κόσμο τι κρύβεται πίσω από αυτές τις εκλογές, ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών και γιατί ο κόσμος πρέπει να μην φοβηθεί και να στηρίξει ακηδεμόνευτες δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του κόμματος, το οποίο δεν θα κατέλθει στη νέα εκλογική αναμέτρηση.

Ερωτηθείσα πού τοποθετείται το κόμμα της εν όψει των εκλογών, η κ. Κατσέλη ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η επιλογή στις 17 Ιουνίου είναι μεταξύ δύο πόλων: «Από τη μια μεριά οι καθεστωτικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις του κυβερνητισμού, δηλαδή ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και όσοι συσπειρώνονται γύρω τους και από την άλλη οι ασύντακτες κοινωνικές δυνάμεις που είτε αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ, είτε είναι, ήδη, ενταγμένες κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, ή σε άλλα προοδευτικά κόμματα, δηλαδή τη ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους Πράσινους κλπ».

Σημείωσε επίσης ότι «διερευνούμε τη δυνατότητα για εκλογική συνεργασία με τα κόμματα που θέλουν να συνεργαστούν, προεξάρχοντος του ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση σύγκλισης πάνω σε συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις,