Σειρά περιβαλλοντικών δράσεων και εκδηλώσεων, σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες, πραγματοποιεί ο Δήμος Χανίων στα πλαίσια του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

* Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 στις 09.30, καθαρισμό της παραλίας στον Καλαθά και στον Άγιο Ονούφριο, από πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό της 115 Πτέρυγας Μάχης, εθελοντές του Δήμου Χανίων και προσωπικό της υπηρεσίας Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Χανίων.

*Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 στις 09.30, καθαρισμό της παραλίας στο Βλητέ από στρατιωτικό προσωπικό του Ναυστάθμου Κρήτης και της υπηρεσίας Περιβάλλοντος Πρασίνου και Καθαριότητας..

*Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 στις 19.00, κεντρική εκδήλωση στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Κήπος». Κατά τη διάρκειά της, θα γίνει η απονομή βραβείων, επαίνων και συμβολικών δώρων (φυτά) στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν σε φυτεύσεις και σε καθαρισμούς πάρκων, σχολείων κλπ κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, που πραγματοποιήθηκαν όλο το έτος.

Επίσης θα γίνει η βράβευση των πολιτών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για τον «καλύτερο κήπο» ή το πιο «πράσινο μπαλκόνι». Θα δοθούν βραβεία έπαινοι και συμβολικά δώρα (φυτά) σε όλους τους συμμετέχοντες.

*Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 στις 09.00, εθελοντικό καθαρισμό εκβολών του ποταμού Μορόνη –παραλία Σούδας σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες .

*Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 στις 09.00 δεντροφύτευση στο περιβάλλοντα χώρο της λίμνης της Αγιάς.

*Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 στις 20.00, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου «Ωδή στη Φύση», η οποία περιλαμβάνει μουσική, λόγο, οπτικοποιημένα τραγούδια σε βίντεο και ποιητικά κείμενα σε επιμέλεια και παρουσίαση της Ζαχαρένιας Σημανδηράκη .