Στην Ασφάλεια προσήχθη η κόρη του γγ της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και ένας υποψήφιος βουλευτής του κόμματος μετά την επέμβαση της αστυνομίας σε επεισόδια στην περιοχή  του Ταύρου.

Αργότερα η κόρη του κ. Μιχαλολιάκου αφέθηκε ελεύθερη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, το βράδυ της Παρασκευής, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Θράκης στον Ταύρο, ομάδα ατόμων, που φορούσαν κράνη και συμμετείχαν σε μηχανοκίνητη πορεία, η οποία ξεκίνησε από τα γραφεία συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν 31χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Πακιστάν.

Προσήχθησαν έξι άτομα, προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν συμμετοχή τους στις επιθέσεις κατά των αλλοδαπών. Δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους και αφέθησαν ελεύθεροι.

Για ανάμειξη της αστυνομίας στον προεκλογικό αγώνα εναντίον της Χρυσής Αυγής, έκανε λόγο το κόμμα σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι το περιστατικό έγινε χιλιόμετρα μακριά από τα μέλη του.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Σε συνέχεια του περιστατικού της Πλατείας Κυψέλης, όπου η αστυνομία ακολουθώντας άνωθεν εντολές παρεμπόδισε νόμιμη προεκλογική ενημερωτική δράση της Χρυσής Αυγής, έτσι και χθες βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής συνελήφθησαν από την Αστυνομία επειδή χιλιόμετρα μακριά από αυτούς έγινε ένα περιστατικό εναντίον κάποιου αλλοδαπού με το οποίο τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν θα μπορούσαν να έχουν καμία σχέση.

» Όχι για κάποιο άλλο λόγο, αλλά γιατί βρίσκονταν χιλιόμετρα μακριά από το περιστατικό.

» Η Χρυσή Αυγή, όπως έχει ξαναγραφεί, αρνείται την ανάμιξη με περιστατικά βίας και καταγγέλλει την ανάμειξη της αστυνομίας στον προεκλογικό αγώνα του συστήματος εναντίον της Χρυσής Αυγής.»

Σφοδρές αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ

H Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι οι «περιπολίες» στην καρδιά της Αθήνας, οι ξυλοδαρμοί και τα επεισόδια αποδεικνύουν ότι το σχέδιο είναι σε πλήρη εξέλιξη.

«Η ΔΗΜΑΡ καλεί την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και τους δημοκρατικούς πολίτες να μην ενδώσουν στις προκλήσεις. Μια είναι η δημοκρατική απάντηση και θα δοθεί στην κάλπη» καταλήγει.

Σε υψηλότερους τόνους η ανακοίνωση του τμήματος Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Όσοι θεωρούν ότι θα αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό ζήτημα με μαχαίρια, σπαθιά και νάρκες στα σύνορα δεν έχουν καμία θέση στις γειτονιές μας, πόσο μάλλον στο Κοινοβούλιο.

» Η βία και τα ανθρωποκυνηγητά σήμερα αφορούν τους μετανάστες. Αύριο θα αφορούν οποιονδήποτε Έλληνα τολμά να διαφωνήσει με τις ιδέες και τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής.

» Δεν αξίζει στο λαό μας και την ιστορία του, να ανέχεται και να επιτρέπει σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, να κάθονται στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

» Σήμερα που ανοίγει διάπλατα η πόρτα της ανατροπής και της ελπίδας για τον ελληνικό λαό, μην αφήσουμε το φόβο και τον ολοκληρωτισμό να εισβάλλει από το παράθυρο.»

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook