Ο λαός πρέπει να αναδείξει ισχυρό το ΚΚΕ για να μπει φρένο στην εξαθλίωση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και για να γίνει η λαϊκή αντεπίθεση που απαιτούν οι καιροί, υπογράμμισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ.

Η κ. Παπαρήγα είπε, μεταξύ άλλων, ότι το ΚΚΕ δεν θα δώσει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που δεν τον εμπιστεύεται ενώ ανέφερε ότι «μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε τα ριζοσπαστικά συνθήματα του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80» ενώ εκτίμησε ότι «θα συμμορφωθεί "προς τας υποδείξεις" γιατί δεν έχει πολιτική ρήξης με την ΕΕ και τα μονοπώλια».

Σημείωσε ότι «μπροστά μας υπάρχει η χειροτέρευση της κρίσης σε όλη την ευρωζώνη και το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης ή ελεγχόμενης χρεοκοπίας που θα οξύνει τα προβλήματα ενώ οι όποιες παροχές του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ψίχουλα».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ θα ετοιμάσει σχέδιο νόμου για την κατάργηση του Μνημονίου, της δανειακής σύμβασης και των αντεργατικών νόμων στην πράξη και τόνισε ότι το κόμμα της υποστηρίζει την αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ και την μονομερή διαγραφή του χρέους με την προϋπόθεση ο λαός να πάρει την εξουσία και τον παραγόμενο πλούτο στα χέρια του.

Ταυτόχρονα εκτίμησε ότι με λαϊκή εξουσία, το υπάρχον εργατικό και επιστημονικό δυναμικό της Ελλάδας, μπορεί να θέσει αμέσως σε κίνηση την παραγωγική μηχανή της χώρας. Παράλληλα επεσήμανε ότι η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ επέφερε ορισμένους εκσυγχρονισμούς που θα μπορούσαν να είχαν γίνει και υπό λαϊκή εξουσία, χωρίς δεσμεύσεις.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο πολέμου στη Συρία και το Ιράν είπε ότι «μυρίζει μπαρούτι» και στηλίτευσε τα άλλα κόμματα που δεν μιλάνε γι' αυτό.

Εκτίμησε ότι «αν συμβεί η πτώχευση με κυβέρνηση ΝΔ, ο λαός θα ξεσηκωθεί ενώ μια κυβέρνηση της αριστεράς θα κρατήσει τον λαό σε αναμονή και ταυτόχρονα η απογοήτευση θα συμπαρασύρει και όλο το κίνημα».

«Δεν θέλουμε ο λαός να απογοητευθεί, γι' αυτό πρέπει να υπάρχει ισχυρό και όρθιο ΚΚΕ», πρόσθεσε.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι υπό το κράτος μεγάλης λαϊκής δυσαρέσκειας υπήρξε μαζική μετακόμιση από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε ότι αυτό αποδεικνύει ότι είναι συναφείς χώροι, πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να γίνει συνιστώσα της αριστεράς και τάχθηκε κατά της δημιουργίας ενιαίου Αριστερού Κόμματος στην Ευρώπη.

Ερωτηθείσα για τις εκλογικές συνεργασίες του ΚΚΕ με την «Ενωμένη Αριστερά» του 1974 και με τη «συγκυβέρνηση» του '89, η κ. Παπαρήγα είπε ότι η πρώτη εκτιμήθηκε ότι έπρεπε να γίνει στις τότε συνθήκες προσθέτοντας ότι αυτό τελικά ναυάγησε ενώ για την δεύτερη είπε ότι κυριαρχούσε το αίτημα για «κάθαρση του σκανδάλου Κοσκωτά, το οποίο είναι παρωνυχίδα μπροστά σε όσα συνέβησαν στην συνέχεια» καθώς και το αίτημα να μην γίνουν αλλεπάλληλες εκλογές και έτσι συμμετείχε το ΚΚΕ κάτι το οποίο «τελικά το πλήρωσε».