Είναι  52 Μαΐων , ωραίος, δημοσιογράφος του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου \”Fox News\” και μέλος της οργάνωσης Opus Dei.

Ο λόγος για τον Γκρεγκ Μπέργκ ο οποίος αναλαμβάνει το ρόλο του συμβούλου της Αγίας Έδρας , ή αλλιώς της \”κάθαρσης\” του Βατικανού από ροζ (και μη) σκάνδαλα.

Στον Μπεργκ εμπιστεύτηκε ο Ποντίφικας τον στρατηγικό σχεδιασμό όλης της επιχείρησης επικοινωνίας της Αγίας Έδρας.

Η απόφαση του 85χρονου Πάπα Βενέδικτου συμπίπτει με την θέλησή του να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στην κορυφή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Η Αγία Έδρα πέρασε πρόσφατα από… συμπληγάδες με την απόλυση του επικεφαλής της τράπεζας του Βατικανού και την σύλληψη και φυλάκιση του μπάτλερ του Πάπα, ο οποίος κατηγορείται για την διαρροή εμπιστευτικής αλληλογραφίας του Ποντίφικα.

\”Νιώθω ακριβώς όπως ένιωθα στο Λίβανο στις αρχές του πολέμου του 2006- νευρικός και ταυτόχρονα ενθουσιασμένος με τη βεβαιότητα ότι θα είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον. Δεν ξέρω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα  αλλά ξέρω ότι θα έχει ενδιαφέρον\”, δήλωσε ο Μπεργκ.
 
Όπως σημειώνει το protothema.gr, είναι η δεύτερη φορά που το Βατικανό προσλαμβάνει έναν επαγγελματία δημοσιογράφο από την οργάνωση Οpus Dei.

Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄, ήταν ένα πρώην ανταποκριτής ισπανικής εφημερίδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook