Εργολαβική σύμβαση υπεγράφη χθες  Παρασκευή 29/06/2012, στο Δημοτικό Κατάστημα Αγίου Νικολάου και αφορά το έργο «Διαμόρφωση Πλατείας Οικισμού Σκινιά Δήμου Αγίου Νικολάου» με προϋπολογισμό δαπάνης 116.480 ευρώ.. 
Την κατασκευή του έργου ανέλαβε ο εργολήπτης δημοσίων έργων κ. Τσικολιδάκης Λάμπρος.
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης δήλωσε σχετικά με το εν λόγω έργο: «Η παρέμβαση που θα ξεκινήσει άμεσα έχει ως σκοπό την αναβάθμιση της Πλατείας και του περιβάλλοντος χώρου στον οικισμό του Σκινιά.
 Πρόκειται για ένα κομβικό σημείο της περιοχής και αποτελεί ένα σημαντικό έργο τόσο για τους κατοίκους τους χωριού όσο και για τους επισκέπτες.
 Η μελέτη για τον σχεδιασμό της ανάπλασης της πλατείας και του περιβάλλοντος χώρου είχε εκπονηθεί πριν αρκετό καιρό αλλά εξ αιτίας κάποιας ένστασης που υπήρξε, το έργο είχε μεγάλη καθυστέρηση. 
Τελικά η αρμόδια επιτροπή σύμφωνα με το νόμο δικαίωσε τον κ. Τσικολιδάκη και οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και το έργο θα παραδοθεί σύντομα».

Στη μελέτη προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες: 

α). Δημιουργία  πεζοδρομίου γύρω από την πλατεία ( επιφάνεια δεξαμενής)  με κατασκευή χαμηλών σκαλοπατιών και με πλατύσκαλα.  Αντικατάσταση του υπάρχοντος κάγκελου με κατασκευή στηθαίου με κτιστά κολωνάκια  τα οποία θα ενώνονται μεταξύ τους.  Θα σοβαντισθεί εξωτερικά η δεξαμενή με έγχρωμο σοβά σε γαιώδη απόχρωση. 

Στο εσωτερικό της δεξαμενής θα γίνει συντήρηση και επισκευή όπου χρειάζεται. 
Η πλατεία θα πλακοστρωθεί με έγχρωμες πλάκες τσιμέντου, σύμφωνα με το σχέδιο  της μελέτης. Δυτικά της δεξαμενής θα κατασκευαστεί  ξύλινο καφασωτό για αντιανεμική προστασία και ανοιχτή πέργκολα για σκίαση. Στη νότια πλευρά κατασκευάζεται κτιστό πεζούλι αντί για στηθαίο και καλύπτεται με ανοικτή  ξύλινη πέργκολα.
β). Θα δημιουργηθεί νησίδα ανατολικά της πλατείας με καθαίρεση του παλαιού κατεστραμμένου τοίχου και ανακατασκευή με πέτρες της περιοχής. Πλακόστρωση της τριγωνικής νησίδας που δημιουργείται μεταξύ των δρόμων και πλακόστρωση του κάτω δρόμου με φυσικές πλάκες ακανόνιστου σχήματος της ευρύτερης περιοχής.
γ) Στο Δρόμο προς την εκκλησία θα γίνει καθαίρεση της ξηρολιθοδομή δεξιά της οδού (είσοδος προς πλατεία) και θα κατασκευαστεί νέα λιθοδομή με μία ορατή όψη, με πέτρες της περιοχής . Επίσης θα γίνει ανακατασκευή της παλαιάς ξηρολιθοδομής αριστερά της οδού για την έδραση του πεζοδρομίου. Ακόμα θα γίνει κατασκευή κρασπεδόρειθρων και πλακόστρωση πεζοδρομίου μήκος περίπου 130 μ. με πλάκες τσιμέντου.
δ) Η πλατεία θα φωτιστεί με την τοποθέτηση 13 ηλιακών φωτιστικών χαμηλής κατανάλωσης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook