Τα τρία σκάφη του Ν.Ο. Χανίων, ο "ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ II", η "ΑΛΜΥΡΑ" και το "ΑΙΘΡΑ" ξεχώρισαν κατά την διεξαγωγή της πρώτης ιστιοδρομίας του 49ου Ράλλυ Αιγαίου, Φάληρο-Χανιά, που ήταν συνολικής απόστασης 150 περίπου ναυτικών μιλίων!

Τα σκάφη κατετάγησαν μέσα στην πρώτη 5άδα στην κατηγορία OR C CLUB, με το "ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ II" (Κυβερνήτης ο Κωνσταντίνος Μανιουδάκης) να κατακτά την 3η θέση. Η "ΑΛΜΥΡΑ"( Κυβερνήτης ο Δημήτρης Ναναδάκης) ήταν 4η και το "ΑΙΘΡΑ"( Κυβερνήτης ο Αλέξανδρος Γκότσης) 5ο στην ίδια κατηγορία.

Πρώτο αναδείχτηκε το σκάφος "ALTER EGO - ABS" (Κυβερνήτης ο Σ. Μπόνας) και δεύτερο το "AFRODITI - SOLARIS" (Κυβερνήτης ο Β. Μηλιώτης).

Στην κατηγορία ORC I, νικητής ήταν το σκάφος "OPTIMUM 3 - ASPIDA" (Κυβερνήτες οι Π. Λίβας - Ν. Λάζος).
Η επίσημη ενημέρωση από τους διοργανωτές (aegeanrally.gr), όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται πως η συγκεκριμένη ιστιοδρομία ήταν ίσως η πιο δύσκολη στην ιστορία του ιστορικού Ράλλυ Αιγαίου:

Το πρώτο σκέλος του φετινού Ράλλυ Αιγαίου ολοκληρώθηκε με νίκη του σκάφους Optimum 3 – Aspida το οποίο έφτασε στα Χανιά μετά από 23 ώρες, κοπιαστικής ιστιοπλοΐας για τα 15 μέλη του πληρώματός του.

Η ιστιοδρομία ήταν πολύ δύσκολη και απαιτούσε γερά νεύρα και αστείρευτη υπομονή.

Πλήρης άπνοια, καύσωνας, εναλλαγές της διεύθυνσης του αέρα και ένα Αιγαίο πέλαγος απέραντη λίμνη, ήταν τα στοιχεία που δυσκόλεψαν απίστευτα τα πληρώματα των 32 σκαφών που παίρνουν μέρος στον αγώνα.

Τα υπόλοιπα σκάφη κατέφτασαν με αρκετή χρονική διαφορά και το τελευταίο σκάφος που έδεσε στα Χανιά χρειάστηκε 48 ώρες για να ολοκληρώσει την διαδρομή των 150 ναυτικών μιλίων.

Ήταν ίσως μία από τις δυσκολότερες ιστιοδρομίες στην ιστορία του Ράλλυ Αιγαίου λόγω καιρικών συνθηκών που αναμένονται να αλλάξουν την Τρίτη (17/7).

Για την ώρα τα πληρώματα ξεκουράζονται στα πανέμορφα Χανιά και απολαμβάνουν  την μοναδική φιλοξενία των ντόπιων, γεμάτα ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, από τον χορηγό της διοργάνωσης την AMITA – MOTION.

Την Τετάρτη (18/7) το πρόγραμμα  περιλαμβάνει μία παράκτια ιστιοδρομία έξω από το λιμάνι των Χανίων.
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΡΩΤΗΣ ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΦΑΛΗΡΟ-ΧΑΝΙΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORC I
1. OPTIMUM 3 - ASPIDA (Π.ΛΙΒΑΣ – Ν.ΛΑΖΟΣ)
2. SUGAR (Α. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ)
3. ALSOUMA - ALLIANZ (Θ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)
4. BOOKER AMITA - MOTION (Δ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ – Σ. ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ)
5.5 ACES - STATUS ( ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ/ΠΑΝΑΝΑΚΗΣ/ΧΑΤΗΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ)
 
ΠΡΩΤΗΣ ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΦΑΛΗΡΟ –ΧΑΝΙΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OR C CLUB
1. ALTER EGO - ABS (Σ. ΜΠΟΝΑΣ)
2. AFRODITI - SOLARIS (Β. ΜΗΛΙΩΤΗΣ)
3. KORMORANOS II (ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗΣ)
4. ALMYRA (Δ. ΝΑΝΑΔΑΚΗΣ)
5. AETHRA (Α. ΓΚΟΤΣΗΣ)
nox.gr