Χρειάστηκε να περάσουν έξι χρόνια, από το Νοέμβριο του 2006, για να λειτουργήσει ξανά το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Έτσι ο σημαντικός αυτός χώρος, ανοίγει σήμερα παραμονή της Παναγίας τις πύλες του για τους επισκέπτες.

Το ωράριο λειτουργίας και για τις δύο εκθέσεις είναι Τρίτη με Σάββατο 8 πμ- 8 μμ. Τις Δευτέρες, τις Κυριακές και τις αργίες οι αίθουσες θα είναι ανοιχτές από τις 9 το πρωί ως τις 4 μετά το μεσημέρι.

Από σήμερα οι επισκέπτες του κεντρικού κτηρίου του Μουσείου θα μπορούν να ξεναγούνται στην αίθουσα των γλυπτών που φιλοξενείται στο ισόγειο
.
«Παρακολουθούσαμε και παρακολουθούμε το έργο από κοντά και παρά τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το σημερινό άνοιγμα, που είναι μεγάλη υπόθεση και για το Ηράκλειο και για την Κρήτη» δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι βρίσκονται σ’ εξέλιξη δύο σημαντικές εργολαβίες (η μία χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κρήτης και η άλλη από το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΠΑΝ) και όπως τον διαβεβαίωσαν οι εργολάβοι όλα βαίνουν ομαλώς, για την υλοποίηση του στόχου που είναι η πλήρης επαναλειτουργία του μουσείο το καλοκαίρι του 2013.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook