Ενισχυμένους ανέμους, ισχυρές βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από αργά το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή και προειδοποιούν για επικίνδυνα φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, από αργά το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Αιγαίο και κυρίως στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, όπως την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Λίγα χιόνια μπορεί να πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης από το βραδύ το Σαββάτου.

Το απόγευμα της Κυριακής στα βόρεια τμήματα τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.

Το ίδιο διάστημα σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι στο Αιγαίο. Το απόγευμα της Κυριακής θα φτάσουν τα 9 μποφόρ και πιθανώς τη νύχτα της Κυριακής στα νότια τμήματα θα φτάσουν τοπικά τα 10 μποφόρ.

Τη Δευτέρα οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι έντασης 9 μποφόρ θα περιοριστούν σταδιακά στα νότια πελάγη.

Προβλέπεται ακόμη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στην ανατολική χώρα.

Για την υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, κατά τόπους όμως με νεφώσεις και πιθανότητα τοπικών βροχών.

Έκτακτο δελτίο ενημέρωσης για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης. Όπως σημειώνεται, ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ συνοδευόμενοι από πιθανή καταιγίδα αναμένεται να πλήξουν την ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν ως τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το διήμερο αυτό και τους συστήνει να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να διασχίζουν πεζοί ή με το αυτοκίνητο χείμαρρους και ρέματα και επίσης να ενημερώνονται τακτικά από τα μέσα ενημέρωσης και τα λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή μετακίνησή τους στη θάλασσα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook