Ανακοίνωση σχετικά με την ελλειψη καρδιολογου γιατρου στο ΓΝ Σητείας εξέδωσε η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

''Με αφορμή το μείζον πρόβλημα της έλλειψης ιατρού καρδιολόγου στο Γ.Ν.- Κ.Υ. Σητείας από 25.09.2012, σεβόμενοι τις επείγουσες ανάγκες σε παρεχόμενες υπηρεσίες στην περιοχή, η 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης με την από 28.09.2012 Πράξη του Υποδιοικητή της, κ. Νικήτα Καλογιαννάκη, αποφάσισε την εκ περιτροπής μετακίνηση στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Σητείας 4 εκ των ειδικευμένων γιατρών καρδιολόγων κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν στα διασυνδεόμενα νοσοκομεία του Νομού Λασιθίου, για χρονικό διάστημα δεκαπέντε συναπτών ημερών ο καθένας, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών στο τακτικό πρωινό ωράριο και την πραγματοποίηση εφημεριών.

Τα χρονικά διαστήματα μετακίνησης κάθε γιατρού θα καθορισθούν με μέριμνα των διοικήσεων των νοσοκομείων όπου οργανικά υπηρετούν.
Να σημειώσουμε ότι κατόπιν σχετικού αιτήματος της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης προκηρύχθηκαν και έχουν αποβεί άγονες τρείς θέσεις Επιμελητών Α΄ Καρδιολογίας, ενώ δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και για την θέση του επικουρικού γιατρού καρδιολόγου που προκηρύχτηκε στις 21 Αυγούστου 2012, η οποία αναμένεται να προκηρυχτεί ξανά.

Η παραπάνω απόφαση της Διοίκησης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης αποτελεί το επιστέγασμα προσπάθειας προσωρινής κάλυψης των επειγόντων αναγκών που προκύπτουν στο Γ.Ν. Σητείας, τουλάχιστον έως την κάλυψη της θέσης από Επικουρικό Καρδιολόγο.''