Μία ημέρα μετά την «άνευρη» παρουσία του στο πρώτο από τα τρία ντιμπέιτ με τον Μιτ Ρόμνεϊ, ο Μπαράκ Ομπάμα πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο ότι επιχείρησε να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους στην τηλεοπτική αναμέτρηση συγκαλύπτοντας τις προτάσεις του για την οικονομία και τη φορολογία.

«Μίλησα με έναν πολύ πνευματώδη κύριο που έλεγε πως ήταν ο Ρόμνεϊ, αλλά δεν μπορεί να ήταν αυτός γιατί ο αληθινός Ρόμνεϊ γυρίζει όλη τη χώρα και υπόσχεται απαλλαγές που ευνοούν τα πλούσια εισοδήματα» είπε ο Ομπάμα σε πολυπληθή συγκέντρωση στο Ουινσκόνσιν. «Ο χθεσινός δεν ήξερε τίποτα για όλα αυτά» υπογράμμισε.

«Ο Ρόμνεϊ μπορεί να υπεκφεύγει, αλλά αν θέλει να γίνει κανείς πρόεδρος οφείλει να πει την αλήθεια στον αμερικανικό λαό» τόνισε ο Ομπάμα.

Από την πλευρά του άλλου στρατοπέδου, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος προσπάθησε να κλείσει τις «τρύπες» της εκστρατείας του μετά την, κατά γενική ομολογία, ισχυρή παρουσία του στο ντιμπέιτ, μαζεύοντας τις δηλώσεις του για τους ψηφοφόρους που θα διάλεγαν τον Ομπάμα «επειδή θέλουν μόνο λεφτά από το κράτος».

«Σε μια εκστρατεία με εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες ομιλίες και συνεντεύξεις, εδώ κι εκεί θα πεις κάτι που δεν θα βγει σωστά» παραδέχθηκε ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για το Λευκό Οίκο μιλώντας στο Fox News .

Στην προκειμένη περίπτωση, είπα κάτι εντελώς λάθος» είπε ο Ρόμνεϊ, υπαναχωρώντας στις δηλώσεις του -τις οποίες, ωστόσο, είχε υπερασπιστεί προηγουμένως επί της ουσίας.

Σημειώνεται ότι το ντιμπέιτ της Τετάρτης σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης για την τελευταία 20ετία. Περισσότεροι από 67 εκατομμύρια Αμερικανοί παρακολούθησαν στην τηλεόραση την πρώτη τηλεμαχία σύμφωνα με την εταιρεία Nielsen.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook