Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι έξι από τους επτά κατηγορουμένους στην υπόθεση της απαγωγής του 26χρονου, ο οποίος εξακολουθεί να αγνοείται από τον περασμένο Αύγουστο, μετά την απολογία τους στον 4ο Ειδικό Ανακριτή.

Ανακριτής και εισαγγελέας ομόφωνα έκριναν ότι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή οι έξι άντρες που είναι κατηγορούμενοι για την υπόθεση, ενώ διαφορετική εκτίμηση είχαν για τη συγκατηγορούμενη τους η οποία αφέθηκε ελεύθερη.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται το βαρύ κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, στο οποίο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, κακουργήματα όπως της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απαγωγής κ.α.

Ως «εγκέφαλος» της απαγωγής του νεαρού, για τη ζωή του οποίου εκφράζονται φόβοι, φέρεται ένας ηλικιωμένος, φίλος της οικογένειας του 26χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκατηγορούμενοι του στην υπόθεση απολογούμενοι ισχυρίστηκαν ότι ο 72χρονος είναι αυτός που οργάνωσε την απαγωγή και ότι οι ίδιοι είχαν περιφερειακούς ρόλους.

Ο ίδιος ο βασικός κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίζεται πως το θύμα, ο νεαρός 26χρονος φοιτητής, ήταν εκείνος που του ζήτησε να τον βοηθήσει να «στήσουν» την απαγωγή με σκοπό να αποσπάσει χρήματα από την οικογένεια του.

* Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των επτά ατόμων.

in.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook