Ανάστατος είναι ο επιχειρηματικός κόσμος της Κρήτης για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η Περιφέρειακή αρχή την πρόσφατη Ρωσική επιχειρηματική αποστολή, επιβεβαιώνοντας και το σχετικό δημοσίευμα του Flashnews.gr (δείτε ΕΔΩ).

Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί είναι η ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το Επιμελητήριο Λασιθίου στην οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορεί την Περιφέρεια Κρήτης για «επιλεκτική ενημέρωση» για έλλειψη σοβαρότητας αλλά και για έλλειψη ισόρροπης ανάπτυξης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :

«Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας κάποιες επιχειρηματικές συναντήσεις και συμφωνίες μεταξύ Ρώσων επιχειρηματιών και κρητικών επιχειρήσεων.

Μετά από πολλά παράπονα που δεχθήκαμε σχετικά με τη μη ενημέρωση Λασιθιώτικων επιχειρήσεων, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τις επιχειρήσεις – μέλη μας ότι η οργάνωση αυτών των επιχειρηματικών συναντήσεων έγινε με αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας Κρήτης. Ουδέποτε μας ζητήθηκε καμιά βοήθεια και η ενημέρωση του Επιμελητηρίου μας έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης υπήρξε επιλεκτική ενημέρωση ορισμένων επιχειρήσεων ενώ αγνοήθηκε ακόμα και προγραμματισμένο ραντεβού με επιχείρηση.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι επρόκειτο για τυχαίο γεγονός που οφείλεται σε άλλους λόγους και δεν υποκρύπτει σκοπιμότητα για τον παραγκωνισμό των Λασιθιώτικων επιχειρήσεων.
Ο δρόμος προς την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού μας χρειάζεται εκτός των άλλων σχέδιο, προετοιμασία και προπάντων σοβαρότητα

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, καθημερινές είναι οι διαμαρτυρίες πολλών επιχειρηματιών σε όλα τα Επιμελητήρια του νησιού, για τον μεθοδευμένο , όπως υποστηρίζουν , αποκλεισμό τους από τις συναντήσεις και τις επισκέψεις που έκαναν οι Ρώσοι επιχειρηματίες.

Όπως τονίζεται η ενημέρωση των Επιμελητηρίων και κατ’επέκταση των μελών τους, έγινε από την Περιφέρεια, στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να μην δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους επιχειρηματίες της Κρήτης, να προετοιμαστούν κατάλληλα και να συμμετάσχουν στις συναντήσεις με τους Ρώσους.

Οι διαμαρτυρίες εκτινάσσονται στα ύψη σε ότι αφορά στις πολυδιαφημισμένες από την Περιφερειακή αρχή «επισκέψεις» των Ρώσων σε Κρήτες επιχειρηματίες.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook