όΣτα πράσα πιάστηκαν το βράδυ της Κυριακής δύο νεαροί που επιχείρησαν να αρπάξουν από 27χρονο αιγοπρόβατα και κουνέλια που είχε σε ειδικά περιφραγμένο χώρο.

Η σύλληψη έγινε επ’ αυτοφώρω στο χωριό Σκορδίλο από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ σε βάρος δύο νεαρών, ηλικίας 20 και 28 ετών που από ότι αποδείχτηκε είχαν κλέψει με επιτυχία μια ακόμη φορά τον 27χρονο και επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος για να πάρουν τι είχαν αφήσει.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες μετέβησαν σε περιφραγμένο χώρο ιδιοκτησίας 27χρονου ημεδαπού επιχειρώντας να του αφαιρέσουν αιγοπρόβατα και κουνέλια. Κατά την προσπάθειά τους όμως αυτή, έγιναν αντιληπτοί από τον 27χρονο ιδιοκτήτη και διέφυγαν με Ι.Χ. Φορτηγό ιδιοκτησίας του 28χρονου, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Στην συνέχεια εντοπίστηκαν από παραπάνω αστυνομικούς οι οποίοι τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο Ι.Χ.Φ. το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο απόπειρας ζωοκλοπής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα μαχαίρι μήκους λάμας 13 εκ. και πέντε (5) κυνηγετικά φυσίγγια.

Επίσης, από την ενεργηθείσα αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Περάματος, προέκυψε ότι ανωτέρω δράστες την 31-10-2012 το βράδυ, είχαν αφαιρέσει από τον ίδιο χώρο ιδιοκτησίας του 27χρονου, 25 κουνέλια αξίας 250 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκ στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες όμοιες πράξεις.