Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στο 1ο Ετήσιο Συνέδριο ‘Future Library 2012: Μοιραζόμαστε τις ίδιες σελίδες. Ας μοιραστούμε ιδέες!’ που διοργανώνει η Αστική Μη-κερδοσκοπική Εταιρεία FUTURE LIBRARY (www.futurelibrary.gr) με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στη Θεσσαλονίκη από σήμερα 12 έως 14 Νοεμβρίου. Ένα τριήμερο δράσεων που φιλοδοξεί να εγκαινιάσει μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο τη νέα εποχή των Βιβλιοθηκών.

Στις 12 & 13 Νοεμβρίου οχτώ δημόσιες και δημοτικές παιδικές Βιβλιοθήκες της Κεντρικής Μακεδονίας ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους και μέσα από ένα μαραθώνιο δημιουργικών εργαστηρίων και καινοτόμων δράσεων για παιδιά, μας ξανασυστήνονται!

Την τρίτη μέρα (14 Νοεμβρίου) το τριήμερο κορυφώνεται με το Συνέδριο - Unconference που θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Στόχος του Συνεδρίου είναι να βάλουμε τις Βιβλιοθήκες στην καρδιά και τη ζωή των πόλεων! Βασικοί ομιλητές θα είναι:

• ο Kari Lämsä, διευθυντής της πρωτοποριακής Βιβλιοθήκης ‘Library 10’ του Ελσίνκι,

• η June Garcia σύμβουλος Βιβλιοθηκών του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates,

• ο Simon Morisson και ο Διονύσης Κολοκοτσάς από το Google Books & Art Project,

• η Χλόη Βαρελίδη από το Mozilla Foundation,

• δημιουργικοί άνθρωποι, αλλά και βιβλιοθηκονόμοι, εθελοντές και εμψυχωτές της καλοκαιρινής εκστρατείας Future Library 2012 σε αφήγηση μικρών παράλληλων ιστοριών-αφηγήσεων

Η Περιφέρεια Κρήτης σταθερή πάντα στο αναπτυξιακό όραμα της: στην ανάδειξη της Κρήτης σε νησί πρότυπο ανάπτυξης με πυλώνες την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της, την έρευνα και καινοτομία, την εξωστρέφεια, την ποιότητα ζωής των κατοίκων της και την πράσινη ανάπτυξη, συμμετέχει σε πρωτοβουλίες που θα καταστήσουν το νησί μας πρότυπη περιφέρεια με ισχυρή ενιαία φωνή στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπεί η Συντονίστρια Δικτύου Βιβλιοθηκών Περιφέρειας Κρήτης, Ήρα Βουτσαλά.