“Η απόφαση μας προβληματίζει…”

Την αντίδραση της Βάλιας Βαγιωνάκη προκάλεσε η δικαστική απόφαση για την απόλυση εγκύου στα Χανιά.

Το περιστατικό της απόλυσης σημειώθηκε το 2014 και έπειτα από τρία χρόνια δικαστικής διαμάχης μεταξύ της εργαζόμενης και του εργοδότη, τον Σεπτέμβριο του 2017 εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου που δικαίωνε τον δεύτερο.

Η απόφαση αυτή όπως αναφέρει η κα Βαγιωνάκη πρέπει να μας προβληματίζει ενώ αναφέρει ότι “Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον  την απόφαση του Β΄βάθμιου δικαστηρίου, στο οποίο αυτονόητα προσέφυγε η πρώην εργαζόμενη του οίκου ευγηρίας, έχοντας δεδομένη και την συμπαράσταση μας.”

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η πρόσφατα δημοσιευθείσα απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου το οποίο έκρινε ότι σωστά απολύθηκε από οίκο ευγηρίας ,έγκυος εργαζόμενη το 2014, μπορεί μεν να δικαιώνει (προσωρινά) την εταιρεία, ωστόσο, ανεξάρτητα από το σκεπτικό της, δεν μπορεί παρά  να μας προβληματίζει. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, όπου φαίνεται, όπως προκύπτει και από δημοσιεύματα του τύπου, ότι πυκνώνουν οι απολύσεις λόγω εγκυμοσύνης.

Το αυτονόητο δικαίωμα στην μητρότητα και η απαγόρευση απολύσεων λόγω εγκυμοσύνης, είναι μια κατάκτηση  του εργατικού κινήματος η οποία   έχει  αποτυπωθεί και στο εργατικό δίκαιο.

Σε μία περίοδο μάλιστα όπου σ΄όλη την Ευρώπη, λόγω και της επικράτησης του νεοφιλελευθερισμού βλέπουμε να πληθαίνουν οι  επιθέσεις  στα εργατικά δικαιώματα , τώρα περισσότερο από ποτέ η ανάγκη στήριξης της μητρότητας ως δικαίωμα είναι  επιβεβλημένη.

Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον  την απόφαση του Β΄βάθμιου δικαστηρίου, στο οποίο αυτονόητα προσέφυγε η πρώην εργαζόμενη του οίκου ευγηρίας, έχοντας δεδομένη και την συμπαράσταση μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook