Με οδύνη και καθολική αναγνώριση πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, απλοί πολίτες αποχαιρέτησαν τον Μανώλη Σκουλάκη

 

Κάποιοι λένε πως εκείνο για το οποίο πρέπει να ενδιαφέρονται περισσότερο οι (σωστοί) πολιτικοί είναι η υστεροφημία τους και η αναγνώριση της προσφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο.

Και ο Μανώλης Σκουλάκης  σήμερα οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία συνοδευόμενος από την καθολική αναγνώριση όλων, για το ήθος και το έργο του, σαν άνθρωπος, σαν γιατρός, σαν πολιτικός και πάνω από όλα σαν ένας Χανιώτης που αφιέρωσε – για δεκαετίες – την ζωή του στον τόπο.

Και εκτός από το χειροκρότημα, η μεγαλύτερη κατάκτηση για τον Μανώλη Σκουλάκη ήταν πως στο τελευταίο «αντίο» βρέθηκε ενωμένη και σύσσωμη η Χανιώτικη κοινωνία και οι πολιτικοί του τόπου και όχι μόνο.

«Εχθροί και φίλοι» , «αντίπαλοι και σύντροφοι», ήταν εκεί…. Στην εξόδιο ακολουθία… Στο ύστατο χαίρε…. Στο τελευταίο κατευόδιο…….. 

Αναγνωρίζοντας την αγάπη, το πάθος , τη για δεκαετίες προσφορά του Χανιώτη πολιτικού στον τόπο….

Χαρακτηριστικά είναι τα αποσπάσματα από τους επικήδειους που εκφωνήθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό των Χανίων….

Και βέβαια αποχαιρετώντας τον πατέρα Μανώλη Σκουλάκη, εκ μέρους όλης της οικογένειας, ο γιός του Γιώργος δεν θα μπορούσε παρά να τονίσει το πόσο υπερήφανοι νοιώθουν για τον πατέρα τους.

Ο Μανώλης ήταν ευφυής, ήταν άριστος μαθητής και φοιτητής, ήταν πεισματάρης, ιδεαλιστής και ρεαλιστής ταυτόχρονα. Έκανε αυτό που έπρεπε για να κάνει τα οράματα πράξεις. Έβαλε μπέτι, πήρε δύσκολες αποφάσεις με προσωπικό ρίσκο, έλυσε προβλήματα και άφησε έργο. Είμαστε περήφανοι για τον Μανώλη. Πριν τον τεχνοκράτη, τον βουλευτή ο Μανώλης ήταν γιατρός με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Όλοι στην Κίσσαμο έχουν από  μια ιστορία να  πουν για τον γιατρό. Είμαστε περήφανοι για τον πατέρα μας και θα κυκλοφορούμε με το κεφάλι ψηλά, θα καμαρώνουμε το έργο που άφησε και θα θυμόμαστε την εντιμότητά του αλλά πάνω από όλα την ανθρωπιά του. Καλη στρατια Μανώλη η θύμισή σου θα μείνει πάντα μαζί μας”, είπε μεταξύ άλλων ο γιος του Μανώλη Σκουλάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook