Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δημιούργησε ένα υποβρύχιο μουσείο γύρω από ένα αρχαίο ναυάγιο, της Περιστέρας, στα ανοιχτά της Αλοννήσου, με τους 4.000 αμφορείς.

Πρόκειται για το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο (435 π.Χ.) το οποίο μπορεί κάποιος να επισκεφτεί και θεωρείται ισάξιο σε μοναδικότητα με τον Παρθενώνα! Το πρωτοποριακό  έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, είναι βραβευμένο με τρία διεθνή και εθνικά βραβεία.

Η είδηση αυτή φέρνει στο μυαλό μας ένα άλλο υποβρύχιο μουσείο που βρίσκεται δίπλα μας και που θα πρέπει μελλοντικά να το «εκμεταλλευτούμε».

Αναφερόμαστε στον αρχαίο Ολούντα, στον Πόρο της Ελούντας (Κανάλι), μια πόλη μέσα στη θάλασσα η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε χώρο υποβρύχιας επίσκεψης.

Όπως γνωρίζουμε, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές υποθαλάσσιες έρευνες στην περιοχή (από ομάδα αρχαιολόγων, γεωφυσικών και βιολόγων της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων) και έχουμε μια πολύ καλύτερη εικόνα της αρχαίας πόλης.

Όταν με το καλό ολοκληρωθεί η ταλαιπωρία που ζούμε με τον κορωνοϊό, οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε ακόμα καλύτερα -και γρήγορα- ο,τιδήποτε έχει σχέση με τον τουρισμό, ο,τιδήποτε θα προσελκύσει στον τόπο μας περισσότερους επισκέπτες, ο,τιδήποτε θα βοηθήσει την οικονομία και θα επουλώσει πιο γρήγορα τις πληγές του ιού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook