Τη συγκεκριμένη απόφαση πήρε το δημοτικό συμβούλιο στη σημερινή συνεδρίαση του -Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών

Τη στήριξη του σε δύο πληττόμενες επιχειρήσεις, ανακοίνωσε ο δήμος Χανίων παραχωρώντας δύο κενά καταστήματα της δημοτικής αγοράς, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να τοποθετήσουν εκεί τα προιόντα τους και να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. 

Επίσης, αύριο Πέμπτη, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές από την φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στην ανατολική πλευρά της δημοτικής αγοράς. Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χανίων, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, το οποίο είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα. 

Ο κ. Δαμιανάκης τόνισε “στα εκτός ημερησίας διάταξης τέθηκε το συγκεκριμένο θέμα σε σχέση με τα δύο καταστήματα, εκδήλωσε ο δήμαρχος την επιθυμία του, να δοθούν δύο κενά καταστήματα της δημοτικής αγοράς σε δύο πληγέντες υπό τον όρο ότι η παραχώρηση θα γίνει μέχρι 30/10. Δε θα είναι νέα μίσθωση αλλά ένα νομικό σχήμα, θα πρέπει να είναι κενά τα εν λόγω καταστήματα και πιθανόν θα είναι μία μίσθωση 3 μηνών με ειδικούς όρους, αυτά είναι και τα αιτήματα και των πληγέντων”.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων, ανέφερε ότι απέναντι σε αυτή την καταστροφή που υπέστησαν οι επιχειρήσεις αυτονόητο είναι  “να παραχωρήσει ο δήμος χώρο για να επαναλειτουργήσουν, διασφαλίζοντας νομικά την παραχώρηση αυτή και το χρονικό όριο της παραχώρησης”. 

Ο Άρης Παπαδογιάννης δήλωσε από την πλευρά της παράταξης του τη στήριξη του συγκεκριμένου ψηφίσματος όπως και ο Γιάννης Φραγκάκης και ο Τάσος Βάμβουκας που έδωσαν τη θετική τους ψήφο. Σημειώνεται ότι ο κ. Φραγκάκης ζήτησε να παραχωρηθούν οι χώροι δωρεάν στους πληγέντες επιχειρηματίες. 

Το συγκεκριμένο θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο. 

Πότε ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών της φωτιάς

Αναφορικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε στη δημοτική αγορά ο κ. Σημανδηράκης τόνισε «είχαμε ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός χωρίς ευτυχώς απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, είχαμε μία πυρκαγιά που ξέσπασε πριν τρεις ημέρες, σε τέσσερα καταστήματα, η άμεση παρουσία της πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα, έχουμε εκτεταμένες ζημιές όμως η λειτουργία της δημοτικής αγοράς δεν έχει σταματήσει. Από την πρώτη στιγμή είχαμε επικοινωνία με τους καταστηματάρχες, είπαμε ότι από τη μεριά μας σαν δήμος θα καλύψουμε τις ανάγκες τους σε στέγαση για να μπορέσουν να ξανά λειτουργήσουν. Βλέπουμε την άμεση ανάγκη για την αποκατάσταση του».

Εξελίξεις σχετικά με το έργο ανάδειξης της ιστορικής αγοράς

Παράλληλα, αναφορικά με τα έργα που πρόκειται να γίνουν για την ανάδειξη και την αποκατάσταση της ιστορικής αγοράς, ο κ. Σημανδηράκης, ανέφερε ότι υπάρχει εξέλιξη.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση, να πούμε ότι η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας ολοκληρώθηκε έκλεισε με κάτι που μας ικανοποιεί,. Χωρίς να υπάρχει κάποια ένσταση, αυτό αποδεικνύει την σοβαρή δουλειά που θωράκισε τη πρόταση. Σημαίνει ότι έγινε σωστή δουλειά και είμαστε σε θέση να αναλαμβάνουμε τόσο μεγάλα έργα. Ολοκληρώθηκε το πρώτο δύσκολο κομμάτι της διαδικασίας, η διαδικασία μένε να ολοκληρωθεί με την συμβασιοποιίηση του έργου περίπου στα τέλη Οκτωβρίου, θα κινήσουμε τις διαδικασίες για να δούμε αυτό το σημαντικό έργο να ολοκληρώνεται. Αύριο θα ξεκινήσουν τα έργα στην δημοτική αγορά για την αποκατάσταση των ζημιών».

Ο κ. Παπαδογιάννης δήλωσε πώς «οι εξελίξεις στην αγορά μας αναγκάζουν να επανέλθουμε σε αυτό το θέμα. Αυτό το περιστατικό αν το ζούσαμε σε διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσαν τα αποτελέσματα να είναι τραγικά. Δεν είναι ώρα για μικροπολιτικές τοποθετήσεις, το θέμα της δημοτικής αγοράς, θα πρέπει να το δούμε συνολικά».

Ο Τάσος Βάμβουκας, σχετικά με την αγορά  ανέφερε ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος για το έργο της αγοράς «η εικόνα του είναι άθλια. Θα πρέπει να συντμηθεί ο χρόνος των εργασιών, για να κρατήσουν λιγότερο».

Από την πλευρά του ο Ευτύχης Δαμιανάκης, τόνισε “είχαμε το ατυχές γεγονός στη δημοτική αγορά, όμως θέλω να επισημάνω ότι είναι μεγάλη ευθύνη όλων μας, αυτό το έργο επιτέλους να γίνει διότι έχει απασχολήσει πάρα πολλά χρόνια την τοπική κοινωνία και σπάνια διαγωνισμός τέτοιας κλίμακας, δεν είχε ενστάσεις, αυτό σημαίνει ότι θα επιταχυνθεί πάρα πολύ ο χρόνος, είμαι αισιόδοξος ότι αυτό το έργο μπορεί να προχωρήσει. Αυτό το έργο αν δε γίνει τώρα έχω επιφυλάξεις αν θα γίνει ποτέ”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook