Το μικρό παιδί διαγνώστηκε με διαταραχές και έπρεπε να επαναξιολογηθεί στο τέλος της Β’ Δημοτικού, ενώ τώρα θα πάει στην Δ’ τάξη

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία αλλά και η αγωνία των γονιών ενός Χανιώτη μαθητή,  ο οποίος διαγνώστηκε με κάποιες διαταραχές.

Όλα άρχισαν εν έτει 2017, όταν το παιδί είχε εξεταστεί από ειδικούς στο τότε Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) Χανίων.

Η διάγνωση ήταν πως ο μαθητής «παρουσιάζει Ειδική Εξελικτική Διαταραχή του Λόγου και της Ψυχοκινητικότητας – Υπερκινητικότητας στα πλαίσια Συναισθηματικής Διαταραχής»

Μάλιστα η επιτροπή των ειδικών που εξέτασαν το παιδί ανέφεραν:

«εισηγούμαστε τη φοίτηση του στο Τμήμα Ένταξης Νηπιαγωγείου, καθώς και τη φοίτησή του στο Τμήμα Ένταξης στο Δημοτικό εφ’οσον κριθεί αναγκαίο. Εισηγούμαστε επίσης την επαναξιολόγηση στο τέλος της Β’ Δημοτικού καθώς και τη Συμβουλευτική γονέων».

Ο πατέρας του παιδιού λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την γνωμάτευση των ειδικών τον Φεβρουάριο του 2020 και ενώ ο μαθητής ήταν στην Β’ Δημοτικού, καταθέτει στο σχολείο την αίτηση για την επαναξιολόγησή του , η οποία άμεσα προωθήθηκε από το σχολείο στο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Χανίων (ΚΕΣΥ).

Και ενώ η εισήγηση των ειδικών ήταν πως η επαναξιολόγηση έπρεπε να γίνει πριν πάει ο μαθητής στην 3η Δημοτικού, ενάμιση χρόνο μετά, δεν έχει γίνει το παραμικρό και το παιδί αποφοιτά από την 3η τάξη και τον Σεπτέμβριο θα πάει στην 4η χωρίς να έχει επαναξιολογηθεί!

«Το παιδί ειδικά αυτόν τον χρόνο με κλειστά τα σχολεία, έχει μείνει αρκετά πίσω» ανέφερε στο Flashnews.gr ο πατέρας του μαθητή, ο οποίος απευθύνθηκε και πάλι στο σχολείο για την επαναπροώθηση της επαναξιολόγησης από το ΚΕΣΥ Χανίων την οποία άλλωστε πρότειναν οι ειδικοί γιατροί του πρώην ΚΕΔΔΥ και νυν ΚΕΣΥ!

Όπως είπε, η απάντηση που έλαβε ήταν πως η επαναξιολόγηση που έπρεπε να είχε γίνει πριν από έναν χρόνο, πάει «για τον Σεπτέμβριο και βλέπουμε», κάτι που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και χρήζει απαντήσεων.

(Τα πλήρη στοιχεία και όλα τα έγγραφα για τα παραπάνω είναι στην διάθεση του Flashnews.gr)

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook