Οι χθεσινοί έλεγχοι οδήγησαν σε αρκετά πρόστιμα για κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους.

Αμείωτοι παραμένουν οι έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων που έχουν επιβληθεί για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορονοϊού. Χθες ωστόσο οι έλεγχοι εντόπισαν αρκετούς να καπνίζουν σε δημόσιους χώρους που απαγορεύεται το κάπνισα, με τις αρχές να δίνουν τα ανάλογα πρόστιμα.

Ειδικότερα χθες στα Χανιά κατά την διάρκεια ελέγχου εντοπίστηκε πελάτης σε μίνι μάρκετ ο οποίος κάπνιζε εντός του καταστήματος. Στον πελάτη επιβλήθηκε πρόστιμο 100 ευρώ για την παράβαση του αυτή ενώ και στο μίνι μάρκετ επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή δεν είχε τοποθετήσει ταμπέλα που απαγορεύει το κάπνισμα.

Την ίδια στιγμή στο Ρέθυμνο σημειώθηκε πρόστιμο 500 ευρώ σε καφέ επειδή βρέθηκε πελάτης ο οποίος κάπνιζε στο εσωτερικό του καταστήματος ενώ απαγορεύεται. Παράλληλα στον πελάτη επιβλήθηκε πρόστιμο 100 ευρώ για την παράβαση του αυτή.

Ακόμη στο Ηράκλειο επιβλήθηκαν 2 πρόστιμα ύψους 100 ευρώ σε πελάτες πρακτορείου ΟΠΑΠ επειδή κάπνιζαν εντός του καταστήματος  και 500 ευρώ πρόστιμο στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που βρέθηκαν οι πελάτες να καπνίζουν.

Πρόστιμα για μάσκες

Στο μεταξύ κατά την διάρκεια ελέγχων εντοπίστηκαν στα Χανιά 2 υπάλληλοι μίνι μάρκετ που δεν φορούσαν μάσκα και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.

Επιπλέον στο Ηράκλειο σημειώθηκε 1 πρόστιμο σε πεζό ο οποίος βρέθηκε σε σημείο με συνωστισμό και δεν φορούσε μάσκα και 2 πρόστιμα για μη χρήση μάσκα σε πελάτες πρακτορείου ΟΠΑΠ.

Τέλος στο Λασίθι δεν σημειώθηκε κάποιο παράβαση.

Πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 2190 έλεγχοι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook