Το δικό τους περιβαλλοντικό μήνυμα έστειλαν οι μαθητές και οι καθηγητές του Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας, οι οποίοι προχώρησαν στον καθαρισμό των δρόμων ολόκληρου του κεντρικού οικισμού.
Οι μαθητές, εφοδιασμένοι με όρεξη για δουλειά και διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά και εθελοντισμό, πέρασαν απ΄όλες τις γειτονιές της Αγίας Βαρβάρας και συνέλεξαν δεκάδες σακούλες με απορρίμματα που ήταν πεταμένα στις άκρες των δρόμων.
Αργότερα μετέβησαν και στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Αγίας Βαρβάρας, όπου συνέχισαν το έργο τους, καθαρίζοντας τον χώρο περιμετρικά. Η γεμάτη καρότσα από σακούλες σκουπιδιών, του φορτηγού του Δήμου, που επιστρατεύτηκε για να συνδράμει στο έργο των μαθητών, μαρτυράει ανάγλυφα το μέγεθος της προσπάθειας που κατέβαλαν οι νεαροί δημότες της Γόρτυνας.
Η επιχείρηση καθαριότητα, έγινε σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Γόρτυνας Δημήτρη Γαρεφαλάκη και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, Κώστα Σχοιναράκη, με τον αντιδήμαρχο να ευχαριστεί με δηλώσεις του τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας για την πρωτοβουλία τους αυτή.
«Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους της δημοτικής αρχής τον διευθυντή του Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας, τους εκπαιδευτικούς και προπαντός τα παιδιά του σχολείου, που μας παρέδωσαν μαθήματα περιβαλλοντικής ευσυνειδησίας.
Η πρωτοβουλία τους να καθαρίσουν τους δρόμους της Αγίας Βαρβάρας είναι αναμφίβολα αξιέπαινη και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για τα άλλα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας» τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Γαρεφαλάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook