Θέματα που αφορούν στην "καλή" εικόνα την οποία πρέπει να έχει ο νομός Χανίων πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, επισημαίνει η Ένωση Ξενοδόχων Ν.Χανίων σε επιστολή της προς τους όλους τους Δήμους του Νομού.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής :

"Αξιότιμοι κύριοι δήμαρχοι,

Λίγο πριν το ξεκίνημα της νέας τουριστικής περιόδου θα θέλαμε να σας επισημάνουμε κάποια βασικά σημεία τα οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής σαιζόν.

Είναι μεγάλη ανάγκη, οποιοδήποτε έργο βρίσκεται σε εξέλιξη, να ολοκληρωθεί μέσα στο χειμώνα, διότι είναι εξαιρετική δυσφήμηση για την προβολή του τόπου μας, να γίνονται έργα κατά τη διάρκεια της Τουριστικής περιόδου.

• Καταρχήν, όσον αφορά τις 'Γαλάζιες Σημαίες' στις παραλίες του νομού μας.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση από τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και της Συντονιστικής Επιτροπής του Προγράμματος για τις γαλάζιες σημαίες, είναι επιβεβλημένη η παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, η τήρηση των κριτηρίων του βραβείου «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» που αναφέρονται σε καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου. Για όλα τα προαναφερόμενα κριτήρια, υπεύθυνος είναι ο εκάστοτε δήμος. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να δοθεί η δέουσα σημασία στη τήρηση όλων των παραπάνω προδιαγραφών , έτσι ώστε εκτός από την πιστοποίηση της καθαρότητας των νερών, να τηρούνται και οι υπόλοιπες προδιαγραφές.

• Επίσης, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι είναι μεγάλη ανάγκη τα έργα πεζοδρόμησης, καθώς και η ολοκλήρωση του φωτισμού των πεζοδρομίων, να ολοκληρωθούν μέσα στο χειμώνα.

• Πέρσι είχαμε πολλά παράπονα από ξενοδόχους για κλοπές και παραβιάσεις αυτοκινήτων σε διάφορα σημεία του νομού Χανίων, τα οποία αποτελούν μεγάλη δυσφήμιση για το Νομό μας. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο αυτό.

• Θα πρέπει έγκαιρα πριν από την έναρξη της τουριστικής σαιζόν, να οριστεί ομάδα ναυαγοσωστών σε όλες τις παραλίες. Σας υπενθυμίζουμε, περιστατικό που συνέβη πέρσι το Μάιο, , όπου δίχως την αυτοθυσία κατοίκων της περιοχής και ενός ναυαγοσώστη, ο όποιος έδρασε εκτός υπηρεσίας, θα είχαμε θρηνήσει πολλά θύματα. Οπότε οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να οριστεί ομάδα ναυαγοσωστών, θα πρέπει να γίνουν αρκετά νωρίς προκειμένου να αποφύγουμε αντίστοιχα περιστατικά.

• Με το ξεκίνημα της νέας τουριστικής περιόδου, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε το γεγονός ότι η σήμανση μέσα και έξω από την πόλη των Χανίων δεν είναι επαρκής, ενώ είναι άμεση ανάγκη οι πινακίδες που ήδη υπάρχουν να καθαριστούν, προκειμένου να είναι ευδιάκριτες από τους επισκέπτες μας ή σε περίπτωση καταστροφής τους να αντικατασταθούν με νέες.

• Επίσης στην Παλιά Πόλη και στο λιμάνι των Χανίων , υπάρχει πρόβλημα με την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Προτείνουμε, λοιπόν, στο ανατολικό κομμάτι του λιμανιού, από τα Νεώρια και ανατολικά, να απαγορευτεί, άμεσα, η κυκλοφορία των αυτοκίνητων, διότι ένα ζωντανό ιστορικό μνημείο χάνει την αξία του, ενώ παράλληλα οι ξένοι επισκέπτες αναρωτιούνται για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η υποβάθμιση.

• Τέλος, ο κάθε Δήμος έχει την υποχρέωση να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλίσει την καθαριότητα μέσα στα όρια του εκάστοτε Δήμου .

Με εκτίμηση,
Ο Γραμματέας                          Ο Πρόεδρος
Κυριάκος Ε. Παπαδάκης Μανώλης Χ. Γιαννούλης"